11 vinkkiä hiuksien suojaamiseen auringolta

11 vinkkiä hiuksien suojaamiseen auringolta
Kesäisin on luonnollista käyttää aurinkovoidetta ihon suojaksi, joten miksipä et suojaisi myös hiuksiasi? Tässä Dailyglow.com sivuston 11 vinkkiä, miten hiukset voi suojata auringon haitallisilta säteiltä kesäisin.
Julkaistu 25.6.2015

1. Ylläpidä hiusten kosteutta 

Auringon kuumuus voi kuivattaa hiuksia toden teolla. Välttääksesi hampputukan, yritä pitää yllä hiusten kosteustasapainoa. Hollywood-ihotautilääkäri Jessica Wu suosittelee käyttämään hoitavaa hiusnaamiota kosteuden ylläpitoon. Edullisia hiusnaamiota löytyy päivittäistavarakaupoista.

2. Käytä aurinkosuojaa 

Hiusten aurinkosuojavoiteet toimivat samaan tapaan kuin ihonkin. Voide estää haitalliset auringonsäteet ja ehkäisee pitkäaikaisvauriot. Aurinko ei aiheuta vaurioita ainoastaan latvoille ja hiussäikeille vaan myös hiusnystyille. Markkinoilla on useita hiustuotteita, jotka antavat aurinkosuojan. Wu suosittelee UV-tuotteita, jotka jätetään hiuksiin.

3. Suojaa jakaus 

Mikäli hiuksissasi on selkeä jakaus, muista levittää aurinkovoidetta myös näkyvään osaan päänahkaa. Tähän on kaksi syytä: palanut päänahka ja kuoriutuva iho. Väritön ja kevyt aurinkovoide, joka ei jätä päänahkaa rasvaiseksi on kaikkein paras vaihtoehto. Mikäli voit joustaa tyylistäsi, harkitse ponihännän pitämistä. Ilman jakausta päänahkasi on paremmassa suojassa.

4. Tarkkaile väriä 

Kuten mikä tahansa muukin pitkäksi aikaa aurinkoon jätetty materiaali, myös hiusten väri haalistuu. Ikävä kyllä kemikaalit, kuten kloori vain lisäävät tätä ilmiötä. Paras tapa suojata hiusten väri ja varmistaa värin kestävyys on käyttää nimenomaisesti värjätyille hiuksille tarkoitettuja shampoita ja hoitoaineita.

5. Kirkastavat shampoot 

Aurinkosuojaa sisältävät hiustuotteet saattavat rasvoittaa hiuspohjaa normaalia enemmän. Kirkastavan shampoon käyttäminen kerran viikossa tai tarpeen mukaan auttaa poistamaan ylimääräisen lian hiuksista. Älä kuitenkaan käytä kirkastavia shampoita liikaa, sillä ne saattavat kuivattaa hiuksia.

6. Vältä takkuja 

Estääksesi takkujen muodostumista ammattilaishiusmuotoilija Tippi Shorter neuvoo pitämään hiuksia ponihännällä tai leteillä vesilajeja harrastettaessa. Hän suosittelee suihkuttamaan kevyttä hiuksiin jätettävää hoitoainetta ennen hiusten sitomista.

7. Välttele auringossa aktivoituvia tuotteita 

On olemassa tuotteita, jotka eivät yksinkertaisesti ole hiuksille hyväksi. Hiuksia vaalentavat aineet, kuten sitruunamehu yhdessä auringon vaikutuksen kanssa voi aiheuttaa hiuksille peruuttamatonta vauriota. Jos haluat vaaleita raitoja, tee se turvallisesti kampaajalla.

8. Varo tuulisia paikkoja 

Jos suunnittelet mitä tahansa tuulisissa olosuhteissa tapahtuvaa kesäaktiviteettia, kuten veneilyä, vesiskootterilla ajelua tai vesihiihtoa varmista, että hiuksesi ovat suojassa. Tuuli voi tehdä hiuksista nopeasti hyvin takkuiset ja vaikeasti selvitettävät. Paras tapa on sitoa hiukset tiukalle ponihännälle tai letille.

9. Leikkaa latvoja 

Mikäli hiuksesi ovat hyvässä kunnossa ennen kuin suuntaat rannalle, ne todennäköisesti myös pysyvät hyvinä sen jälkeenkin. Pidä hiuksesi kunnossa leikkaamalla latvoja säännöllisesti, erityisesti jos sinulla on pitkät hiukset. Latvojen siistiminen estää haaroittumisen etenemisen ylöspäin.

10. Vähennä lämpöä 

Auringon oton lisääminen jo muutenkin kuumalla muotoilutyylillä hoidettuihin hiuksiin lisää vain kaksihaaraisia hiuksia. Aina lämpömuotoilua ei voi välttää, mutta Shorter neuvoo suosimaan kesäisin ilmavia, kiharia ja luonnollisia lookeja. Jos sinun on pakko käyttää kuivainta tai suoristinta, levitä ennen niiden käyttöä hiuksiin kuumalta suojaavia hiustuotteita.

11. Käytä hattua 

Mikäli todella haluat välttää hiustesi kastumisen tai paahtumisen, käytä hattua. Ulkopeleissä lippalakki on hyvä valinta. Se suojaa sekä hiuksiasi että silmiäsi ja kasvojasi. Jos etsit naisellisempaa ilmettä, valitse huivi tai leveälierinen hattu.

Kommentoi »