Hyvinvointi

Vanhana hyvää seksiä – 10 vinkkiä intohimoon!

Vanhana seksielämän eteen saattaa joutua näkemään enemmän vaivaa. Se kuitenkin kannattaa! Poimi tästä vinkit.

Teksti Milka Sauvala
Kuvat Getty Images
23.3.2017
 1. Pidä yllä myönteistä asennetta seksiin. Anna itsesi kokeilla, kiinnostua, innostua, kiihottua ja leikkiä.

  2. Kosketa kumppaniasi päivittäin. Halaa, suukota, hiero hartioita ja mene liki. Fyysinen läheisyys lisää hyvinvointia ja tekee rakastelun aloittamisesta luontevaa.

  3. Hoida limakalvoja. Emättimen limakalvot kuihtuvat ja kuivuvat enemmin tai myöhemmin kaikilla. Hoida paikallisestrogeenilla, lievitä ulkosynnyttimien kutinaa perusvoiteella tai ihoöljyllä. Äläkä unohda liukuvoidetta yhdynnöissä.

  4. Jumppaa lantionpohjan lihaksia. Niiden hyvä kunto ehkäisee virtsankarkailua ja laskeumia ja voi parantaa tuntemuksia seksin aikana. Loistavaa treeniä lantionpohjanlihaksille ovat seksi ja orgasmit, jotka supistelevat lihaksia luonnostaan. Niitä voi harrastaa yksinkin.

  5. Puhu kumppanisi kanssa. Kerro, mistä nautit ja mistä et. Kuuntele myös häntä. Jos jokin asento tuottaa kipua, etsikää muita tapoja yhdessä. Nivelvaivat voivat tehdä joistakin asennoista ikäväntuntuisia tai mahdottomia.

  6. On myytti, että seksin pitäisi aina tapahtua luonnostaan ja ilman apuvälineitä. Seksilelut ja erektiolääkkeet auttavat.

  7. Hanki hieromasauva. Se auttaa pitämään emättimen kunnossa, jos seksiin tulee taukoja. Emätin kutistuu, jos sitä ei käytä.

  8. Jos rakastelua haittaavat virtsan- tai ulosteenkarkailu, kivut, kutina tai laskeumat, puhu gynekologillesi. Apua on saatavilla. Sänkyyn voi pedata suojalakanan ja käydä vessassa kesken seksin. Sehän vain pitkittää nautintoa.

  9. Heivaa häpeä. Jokainen vanhenee, ja jokaisen keho muuttuu. Elämää ei kannata tuhlata itsensä ja vaivojensa nolosteluun.

  10. Älä laske yhdyntöjä. Seksi on nautinnon kokemista. Seksielämä voi jatkua muilla tavoin, vaikka yhdynnät jostain syystä loppuisivat.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi