Terve.fi

10 tapaa mokata treffeillä – ei näin!

10 tapaa mokata treffeillä – ei näin!
Luultavasti jokainen treffailua harrastanut on joskus törmännyt ikäviin treffeihin. Lue vinkkimme ja vältä mokat!
Julkaistu 9.11.2012

Luultavasti jokainen treffailua harrastanut on joskus törmännyt ikäviin treffeihin. Treffit vaativat sosiaalista älykkyyttä, tilannetajua, käytöstapoja ja sosiaalisen koodiston hallintaa. Näin ollen treffeillä on hyvin helppo myös tehdä jotakin sellaista, joka varmistaa ettet kuule treffikumppanistasi enää jatkossa. Howstuffworks.com -sivusto listasi 10 treffimokaa, joita jokaisen itseään kunnioittavan treffailijan kannattaa ehdottomasti välttää.

1. Annat liikaa tietoa

Etenkään ensitreffeillä ei kannata möläytellä liikoja entisistä parisuhteista, ankeasta lapsuudesta, työilmapiirin huonoudesta tai ylipäätään mistään liian henkilökohtaisesta karstasta. Ensitreffit ovat kuulostelua ja varovaista tutustumista, mitä voi tehdä jutustelemalla arkisempia ja mukavampia asioita. Muista, että ihmistä ei opi tuntemaan nopeasti, joten varovainen tutustuminen on aina varma vaihtoehto.

2. Käyttäydyt huonosti

Älä koskaan mene treffeille humalassa, vaikka alkoholi saisikin sinut rentoutumaan. Muista myös, että hyvä käytös palkitsee aina. Ole kohtelias, välttele sinun ja exäsi kantapaikkaa (etenkin jos suret vielä eroa), muista treffikumppanisi nimi ja yritä syödä siististi. Huono käytös tuskin johtaa jatkoon seuralaisesi kanssa.

3. Puhut exästäsi

Entiset suhteet olisi hyvä käsitellä pois mielestä ennen uuden kumppanin etsimistä. Kukaan ei halua treffeillä kuunnella juttuja toisen entisistä suhteista, ainakaan kovin nopeasti. Entisiä parisuhteita ehtii vatvoa myöhemminkin, jos siihen on tarvetta.

4. Olet täysin kylmä

Joskus käy niin, että treffikumppani ei viehätä ensisekunnista lähtien ollenkaan. Silloin on omasta fiksuudestasi kiinni, miten hoidat tilanteen. Huonoin mahdollinen ratkaisu on antaa fiiliksen näkyä ulospäin. Edes kohteliaisuuden vuoksi on hyvä jaksaa viettää aikaa treffeillä, ja olla kohtelias loppuun asti.

5. Muutat suunnitelmia viime hetkellä

Sairastuminen, äkillinen työvuoro tai muu force majoure on ainoa syy perua treffit viime hetkellä. Muuten sovitusta on hyvä pitää kiinni. Suunnitelmien peruminen viime hetkellä on ankeaa käytöstä, joka kertoo vastapuolelle enemmän kuin tarpeeksi.

6. Julistat rakkauttasi ensitreffeillä

Joskus se iskee, rakkaus ensisilmäyksellä. Mutta vaikka kuinka tunteet tuntuisivat roihuavan rinnassa, kannattaa silti hieman toppuutella suuren tunteen kanssa. Muista, että treffailu on vasta tunnustelua toiseen ihmiseen. Kaikkea ei tarvitse eikä todellakaan kannata läväyttää pöytään kerralla, vaan ottaa rauhallisesti myös kiintymyksen kanssa.

7. Pelaat pelejä

Moni osaa vähän härnätä kumppaniaan. Ei kannata soitella, koska vaikuttaisi liian kiinnostuneelta, eikä viestiäkään kehtaa ensimmäisenä laittaa. Pelailu ei oikeastaan edistä kenenkään asioita. Jos olet ihmisestä kiinnostunut, se kannattaisi pikemminkin kertoa hänelle suoraan ja olla avoin. Sosiaalinen pelailu voi saada toisen kiinnostuksen lopahtamaan hyvin nopeasti, etenkin jos hän tulkitsee käytöksesi väärin.

8. Et kuuntele vaistojesi varoituksia

Omiin vaistoihin ja tunteisiin luotetaan liian vähän. Jos pieni ääni sisälläsi sanoo, ettei kannattaisi jatkaa juttua pidemmälle, kuuntele itseäsi, sitä pienintäkin epäröivää oloa. Vaistoilla on tapana olla oikeassa. Jos treffikumppanisi käyttäytyy huonosti, juo paljon ja on moukka, ei kannata jäädä katselemaan.

9. Valehtelet

Valehtelu ei ylipäätään kannata missään tilanteessa. Hätävalheet ovat luonnollisia ja kuuluvat jokaisen ihmisen elämään jossain määrin, mutta valkoisten valheiden lipsauttelusta ei kannattaisi tehdä tapaa. Valheista jää kiinni, jolloin treffikumppanisi hoksaa, ettei sinuun kannata luottaa.

10. Olet moukka

Treffeille lähdetään tekemään hyvä vaikutus itsestään. Ei siis ole aivan sama, miten siellä käyttäydytään. Ota treffikumppanisi huomioon, pukeudu siististi, muista ottaa rahaa mukaan, ole kohtelias äläkä tee typeryyksiä. Treffit eivät ole oikea paikka hölmöilyyn, ystäviesi seura on sitä varten.

Kommentoi »