Hyvinvointi

10 keinoa helpottaa arkiaamuja

Tässä Parents.com- sivuston kokoamia vinkkejä, joiden avulla perheesi aamu sujuu jouhevammin ja lapset ehtivät ajoissa kouluun.

20.9.2010 Terve.fi

1. Tee illasta tuottoisa

Tee mahdollisimman paljon valmiiksi illalla. Pakkaa lasten eväät ja reppu, ja valitse seuraavan päivän vaatteet.

2. Herää muita aiemmin – 15 minuuttia riittää

Heräämällä muuta perhettä aiemmin, sinulla on hetki aikaa pidemmälle suihkulle tai kahvikupilliselle. Näin olet vähemmän stressaantunut ja pystyt hallitsemaan aamurutiinit paremmin muiden herättyä.

3. Noudata rutiineja

Valvo, että lapsesi tekee vaadittavat jutut, kuten hampaiden pesun ja pukeutumisen, joka aamu samassa järjestyksessä, jotta hän tietää mitä seuraavaksi on vuorossa. Auta häntä luomaan aamun tehtävälista, jolloin hän voi tarkistaa jokaisen tehtävän ilman muistuttamista.

4. Älä epäröi pyytää apua

Vältä riidat siitä, kuka tekee mitä pyytämällä lapsia tekemään osan hommista. He voivat esimerkiksi ruokkia lemmikin tai siivota pöydän.

5. Valmistaudu aamiaiseen

Aseta ennen nukkumaan menoa muropaketti, kulhot ja lusikat valmiiksi pöydälle. Tee sunnuntai-iltana tarpeeksi pannukakkutaikinaa useammaksi päiväksi.

6. Pidä TV suljettuna

Tämä voi aiheuttaa marina, mutta piirrettyjen katsominen aamulla hidastaa lasten aamutoimia.

7. Valitse tavaroille säilytyspaikka

Ehkäise mieletön kiirehtiminen tavaroiden löytämisen kanssa valitsemalla yksi paikka etuoven läheltä, jonne laitat reput, urheiluvälineet ja muut koulutarvikkeet.

8. Ajattele positiivisesti

Jos olet aamuisin jännittynyt, lapset huomaavat sen. Sen sijaan että nalkuttaisit heitä pukeutumaan, järjestä leikkimielinen kilpailu siitä, kuka ehtii pukeutumaan ensimmäisenä.

9. Pitäydy samassa nukkumaanmenoajassa

Jos lapsesi on hankala nousta ylös ja aamutoimiin kuluu paljon aikaa, aikaista hänen nukkumaan menoaan.

10. Opi virheistäsi

Jos aamusi on turhauttava, mieti, mikä siitä teki niin stressaavan. Ottamalla selvää siitä, mikä meni vikaan, osaat järjestää asiat toisin seuraavana aamuna.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi