Kauneus

10 askelta upeampaan meikkiin

Nappaa tästä parhaat meikkivinkit, joilla helpotat meikkaamistasi ja näytät entistä upeammalta!

Teksti Elina Auvinen
Kuvat Fotolia
5.10.2015

Parhaat niksit pohjustuksen tekoon 

1. Meikkivoide

Osta kaksi meikkivoidetta kahdessa eri sävyssä; toinen vaaleimman talvi-ihosi mukaan ja toinen tummimman kesäihosi mukaan. Voit ostaa joko suosikkimeikkivoiteesi kahdessa sävyssä tai valita kaksi erityyppistä meikkivoidetta. Vaaleampi, talvi-ihollesi sopiva meikkivoide voisi olla kosteuttavampi ja tummemmassa, lähinnä kesällä käytettävässä meikkivoiteessa olisi hyvä olla aurinkosuojakerroin.

Sekoita meikkivoiteita eri suhteissa sopimaan aina silloiseen ihonsävyysi. Näin meikkipohjasi on sopivan värinen ympäri vuoden, eikä kaulallasi ole koskaan meikkivoiderajaa.

2. Sivellin

Jos levität meikkivoiteen ihollesi siveltimellä, kannattaa se tehdä pyörivin, joka suuntaan kohdistuvin liikkein sen sijaan, että ”maalaisit” sen kasvoillesi. Tämä tapa häivyttää ihohuokosia paremmin pois näkyvistä ja tekee ihosta sileämmän näköisen.

3. Meikkipohja

Moni havittelee kuultavaa ja luonnollista meikkipohjaa. Meikkitaiteilija Wayne Goss paljastaa lookin salaisuuden Youtube-videollaan.

Salaisuus piilee meikkivoiteeseen lisättävässä öljyssä. Öljy ohentaa meikkivoidetta, tekee meikkipohjasta kuulaan ja kosteuttaa samalla ihoa.

Wayne Goss suosittelee käytettäväksi joko manteli- tai jojobaöljyä sekoitettuna nestemäiseen tai voidemaiseen meikkivoiteeseen. Sekoita meikkivoide ja valitsemasi öljy samassa suhteessa keskenään ja levitä kasvoille sormin, siveltimellä tai meikkisienellä.

4. Varjostus

Kasvojen varjostaminen on ollut kovassa huudossa viime aikoina. Moni käyttää varjostamiseen tavallista aurinkopuuteria.

Varjot eivät kuitenkaan ole luonnostaan oransseja tai ruskeita, vaan harmahtavia. Näyttävimmän varjostuksen saat aikaan harmahtavaan taittavalla varjostusvärillä.

Häivytä kuitenkin harmahtava varjostus aina pienellä määrällä lämpimän sävyistä, ruskeaa varjostusväriä tuodaksesi kasvoillesi eloa ja lämpöä. Pelkkä harmaa varjostus saattaa tehdä kasvoista kalmankalpeat.

Sävyäkin tärkeämpää varjostusvärin valinnassa on se, että tuote on täysin mattainen. Kimaltelevilla tai hohtavilla tuotteilla ei voi varjostaa, sillä ne heijastavat valoa.

5. Peiteaine

Silmien alle levitetty peiteaine kannattaa kiinnittää heti levityksen jälkeen irtopuuterilla. Tämä kikka estää peiteaineen menemisen silmänympärysten pieniin juonteisiin. 

Helpoiten kikka onnistuu, kun otat irtopuuteria jo valmiiksi puuterisiveltimeen. Pidä peiteaineen levityksen jälkeen katse ylhäällä, jotta peiteaine ei ehdi mennä ryppyyn.  

Parhaat vinkit huuli- ja silmämeikkiin 

6. Huulet

Saadaksesi pehmeät huulet ja sileän pohjan huulimeikille kuori huulet aamulla ennen meikin tekoa. 

Kuorintaan voi käyttää vanhaa hammasharjaa, sokeripalaa tai huulille tarkoitettua kuorinta-ainetta. Kuorinta-ainetta voit valmistaa myös itse sekoittamalla hunajaa, oliiviöljyä ja hienoa sokeria.

Kuori huulet hellästi pyörivin liikkein. Muista myös kosteuttaa huulet hyvin kuorinnan jälkeen taataksesi mahdollisimman pehmeän lopputuloksen.

7. Luomiväri

Variseeko luomivärisi aina poskipäille pilaten meikkipohjasi? Silmämeikki kannattaa tässä tapauksessa tehdä joko ennen muuta meikkiä tai kerrostaa paksulti irtopuuteria vipalla tai meikkisienellä silmien alle.

Irtopuuteri muodostaa suojan meikkipohjalle, jolloin varisseet luomivärit eivät pääse sotkemaan poskia. Irtopuuteri on helppo sutia siveltimellä pois varisseiden luomivärien kanssa meikkauksen lopuksi.

8. Luomivärin sävy

Tuntuuko, että luomivärisi sävy ei toistu tarpeeksi näyttävänä luomilla? Voit lisätä luomivärin pigmenttisyyttä muutamalla niksillä. 

Kostutettu luomivärisivellin tekee luomiväristä intensiivisemmän. Voit käyttää kostutukseen vettä tai meikkisuihkeita, kuten MAC:in Fix+ -suihketta. Tämä toimii erityisen hyvin niin sanottujen irtoluomivärien kanssa. Voit myös lisätä puuterimaisen luomivärisi alle samansävyisen voidemaisen luomivärin tai värittää koko luomen sopivan sävyisellä silmämeikkikynällä intensiivisyyttä lisätäksesi.

Muista aina käyttää luomivärin alla silmämeikinpohjustusainetta. Se auttaa pitämään luomivärisi koko päivän paikoillaan.

9. Luomivärin ulkoreuna

Jos haluat luomivärisi ulkoreunasta tarkan ja suoran, laita silmäkulmaasi pala tavallista teippiä kulkemaan silmän ulkonurkasta kulmakarvasi loppupäätä kohden. Teippi estää sinua levittämästä luomiväriä teipin rajan alapuolelle, jolloin jäljelle jää siisti raja. 

Samaa kikkaa voit hyödyntää myös kissamaista silmänrajausta tehdessäsi. Tällöin kummankin silmän rajauksista tulee samanlaiset, eikä rajaus sotkeennu.

10. Irtoripset

Jos käytät irtoripsiä, levitä seuraavalla kerralla ripsiliima ripsinauhan sijasta ohuella siveltimellä suoraan silmäluomelle ripsien tyveen. Näin et tökkää liimaisia irtoripsiä väärään kohtaan, vaan ne asettuvat juuri siihen, mihin oli tarkoituskin.

Kirjoittaja Elina Auvinen on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -toimituksessa.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi