Kauneus & Terveys

Pigmenttiläiskät kasvoissa

Kysymys:

Huomasin viime kesänä saaneeni suun yläpuolelle tummat ja leveät ”viikset”. Tänä vuonna yritin ehkäistä pigmenttiläiskiä käyttämällä 50 suojakertoimen aurinkovoidetta keväästä saakka, mutta ”viikset” palasivat kesällä yhtä tummina kuin ennenkin. Mitä niille voi tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Dermalogican koulutusvastaava Mari Salokannel vastaa, että kulunut kesä on ollut erityisen haasteellinen pigmenttiongelmista kärsiville. Pigmenttiongelmien taustalla on vuosien altistuminen valolle, eikä niitä voida koskaan täysin poistaa. Talvella vaalenevat läiskät palaavat yleensä takaisin keväällä tai kesällä. On hyvä, että olet käyttänyt korkeaa suojakerrointa koko kesän. Olethan muistanut levittää suojatuotteen jo ennen ovesta ulos astumista? Tuotetta on myös tärkeää lisätä riittävän usein. Valo ja hikoilu kuluttavat suojaa, joten ulkona ollessa tuotetta olisi lisättävä 1–2 tunnin välein, vaikka aurinko ei paistaisikaan. UV-säteet stimuloivat pigmentin muodostumista myös pilvisinä päivinä.Hoitamisessa tärkeintä on säännöllisyys. Pigmentoituminen on monivaiheinen prosessi, joten sitä pitää hoitaa sekä tehoaineilla että päivävoiteella, jossa on päivänvalosuoja. Esimerkiksi Dermalogican tuotevalikoimasta löytyy kattava hoitolinja pigmenttiläiskiin. ChromaWhite TRx -linjasta suosittelen sinulle molempia tehoaineita (Extreme C ja C-12 Concentrate) aamuin illoin päällekkäin levitettäväksi ja lisäksi Pure Light -voidetta, jossa on suojakerroin 30. Suosittelen myös, että hakeudut hoitolaan, jossa ihonhoidon ammattilainen analysoi ihosi ja tekee sinulle yksilölliset hoitosuositukset.

Julkaistu: 23.2.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.