Kauneus ja Terveys

Miten sormusta pitäisi hoitaa?

Muotitoimittaja

Julia Suikki
Julkaistu: 29.3.2010

Kysymys:

Lempisormukseni väri on tummunut totaalisesti. Se on hopeaa, ja sillä on paljon tunnearvoa. Miten saan siihen taas kiiltävän pinnan? Kuinka koruja ylipäätään hoidetaan? 

Näytä vastaus

Vastaus:

Vanha, hyväksi havaittu puhdistusniksi on liotus astianpesuaineessa. Korut voi jättää vahvaan astianpesuaine-vesiliuokseen vaikka yöksi. Aamulla ne voi harjata puhtaaksi pehmeällä hammasharjalla. Jos aidoissa koruissa on kunnon tummentumia, astianpesuaine ei välttämättä riitä. Elektrolyysiin perustuva niksi on laittaa foliopaperi lämpimään veteen ja siihen ruokalusikallinen suolaa. Korut jätetään folion päälle yöksi. Tummentumat katoavat yön aikana. Aamulla korut pestään astianpesuaineella.Hammastahnalla puhdistamista en suosittele koruille, sillä se voi vaurioittaa niiden pintaa. Koruille tarkoitettuja puhdistusaineita, sieniä ja liinoja voi hankkia myös kultasepänliikkeistä ja tavarataloista. Hankalissa tapauksissa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen eli viedä koru puhdistettavaksi kultasepälle.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.