Kauneus

Milloin silmänympärysvoidetta käytetään?

31.7.2015 Terve.fi
Kysymys

Milloin silmänympärysvoidetta käytetään? Käytetäänkö silmänympärysvoidetta aamulla vai illalla? Luomeni ovat taipuvaiset kuivuuteen.

Vastaus
Vastaaja Emine von Boehm
Parturi-kampaaja, estenomi

Silmänympärysvoidetta käytetään kuten kasvovoidetta eli aamuin ja illoin. Jokaisen olisi hyvä panostaa silmänympärysihon kosteuttamiseen, koska se hoitaa ohutta ihoaluetta ja ennaltaehkäisee juonteiden syntymistä. Voiteiden käyttö kannattaa aloittaa viimeistään noin 25-vuotiaana, mutta aikaisempi aloitus on viisasta, jos käyttää paljon silmämeikkiä.Voiteita löytyy erilaisiin tarkoituksiin. Suurin osa silmänympärysvoiteista vähintään kosteuttaa ihoa. Osa myös vähentää turvotusta, häivyttää tummia silmänalusia tai silottaa juonteita. Tarjolla on myös paljon muita ominaisuuksia omaavia voiteita.Yleensä voidetta painellaan kevyesti pieni määrä silmänympärysiholle, mutta kuivaluominen voi käyttää sitä myös suoraan luomille. Valitse silmäluomille kosteuttava voide, sillä kiinteyttävät ja silottavat silmänympärysvoiteet saattavat turvottaa luomia.

Meikin alle sopii geelimäisempi koostumus, koska se imeytyy nopeammin ihoon kuin täyteläisemmät voiteet, jotka sopivat hyvin käytettäväksi ennen nukkumaanmenoa.

Kokeile:

Silottava Lumene Labin Hydrasmooth -silmänympärysvoide suojaa ihoa ja ehkäisee juonteita. 18,90 e/15 ml, apteekeista.

Atooppiselle iholle sopii esimerkiksi Avènen Soothing Eye Contour Cream -silmänympärysvoide. Se kosteuttaa ja rauhoittaa kutinaa. 21,50 e/10 ml, apteekeista.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi