Terve.fi

hmph..

yleis- ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Kai Klintrup
Julkaistu 7.7.2007

Kysymys:

en tiedä mitä tehdä. olen 16 vuotias poika,tupakoin ja juon joskus ja nyt on ollut muutamia päiviä seuraavan laisia oireita. sydämmen puolella,eli itsestä päin katsottu vasen kylki luiden alin kohta oli pari päivää kosketus herkkä ja kun hengitän ja pullistan mahaani niin tuntuu jotain painetta/kuplimista/vedenkuulosta vasen vatsa ja se ulottuu osittain kylkiluiden alimalle kohdalle ? ja aika monesti päivässä meinaa tulla röyhtäyksiä.välillä saa ulos välillä ei.toivon että tästä on apua että kysyn täältä

Vastaus:

Ensinnäkin lopeta tupakointi. Syö toistaiseksi kevyttä ja terveellistä ruokaa. Vältä raskasta, rasvaista ja voimakkaasti maustettua ruokaa. Apteekista saat ilman reseptiä mahahappolääkkeitä, joita on monen merkkistä. Mikäli oireesi jatkuvat pari kolme viikkoa, suosittelen käyntiä lääkärillä ja reseptillä saatavaa happolääkettä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.