Terve.fi

Oliko kyseessä myyräkuume?

Julkaistu 4.9.2007

Kysymys:

Olen maatalon emäntä Keski-Suomesta. Mieheni sairasti viime syksynä oudon kuumetaudin. Ensin nousi kova kuume ja sitten alkoi alaselkäkipu, pääkipu takaraivolla ja näkökin hämärtyi. Välillä häneltä ei tullut pissaa ollenkaan ja sitten jo pitikin käydä vessassa alvariinsa. En saanut häntä lähtemään terveyskeskukseen mutta onneksi oireilu alkoi rauhoittua parin päivän kuluttua. Olikohan kyse myyräkuumeesta? Maanviljelijänä hän hommailee luonnollisesti paljon paikoissa, missä voi olla metsämyyrien jätöksiä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuvaamasi oireilu sopii myyräkuumeeseen, joten on hyvin mahdollista, että miehesi sairasti tuolloin kyseisen taudin. Varmuus asiasta olisi tuolloin saatu määrittämällä Puumala-viruksen vasta-aineet hänen verestään.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.