Terve.fi

Kilpirauhasensyöpäkö?

työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri

Asla Kerola
Julkaistu 26.4.2010

Kysymys:

Suvussa on kilpirauhasen syöpää ja itselläni on ennestään kilpirauhasen vajaatoiminta ja Hashimoton tyreodiitti. Minulle tehtiin 1.3.2010 kaulan alueen ultra sekä otettiin ohutneulanäytteitä kahdesta kohdasta; toinen suurentuneesta imusolmukkeesta ja toinen oikeasta jäljellä olevasta kilpirauhasesta (vasen poistettu v.99 follikulaarisen adenooman vuoksi). Molemmista näytteistä löydettiin lymfoomasoluja (patologin lausunto; small lymphosytis lymphoma). Voiko tämä löydäs viitata myös kilpirauhassyöpää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei Patologin vastaus ei mielestäni viittaa kilpirauhassyöpään. Ongelma on imusolmukkeissa ja patologin vastaus sopisi non-Hodgins tautiin imusolmukkeissa. Non-Hodgins on yleensä hyvin hoidettavissa. Sinun kannattaa olla yhteydessä hoitavaan lääkäriisi joka suunnittelee jatkohoitolinjaukset.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.