Terve.fi

kaulakipu.

työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri

Asla Kerola
Julkaistu 28.4.2010

Kysymys:

Hei, minulla oli tänä talvena kaulassa oik, puolella kipua joka tuntuu päätä alas käännettäessä ja muutoinkin välillä, kipu kova koskettaess, ei pinnassa, vaan jossain syvemmällä, sain silloin ab kuurin , lihasrelaksantit ja kipulääkettä, oireet menivät n. viikon jälkeen pois. Nyt kaksi kuukautta myöhemmin,minulla on taas kova kipu kaulassa, samassa kohtaa, kilpparit otettu joskus talvella, olivat normaalit silloin,sydämentykytysten vuoksi otettiin, olisiko nyt syytä ottaa uudestaan, voivatko muuttua nopeasti? kipu on outoa, painaessa tosi kipeä jossain jänteiden välissä oikealla. nieltäessä ei kipua, ei tunnu patteja, ei ulospäin mitään näkyvää. mikä voisi olla, ikää 27 vuotta. pelottavaa kipua.-kiitos-

Vastaus:

Hei Kilpirauhanen ei aiheuta tavallisesti kovaa kipua ja jos kokeet ovat olleet normaalit muutama kuukausi sitten, niin en pitäisi kilpirauhasta todennäköisenä syynä oireiluun. Kokonaisuus sopii enemänkin lihasperäiseksi syyksi. Se taas mikä aiheuttaa lihaskivun on sitten eri juttu. Joskus taustalla on huono ergonomia, myös joskus hampaiden yöllinen narskuttelu voi aiheuttaa oireita kaulalle, vaikkakin päänsärky on tyypillisempää. Ei ole olenkaan harvinaista, että kaulakivulle ei löydy mitään erityistä syytä.Jos oireilu jatkuu yli 2 viikkoa niin kannattaa ottaa yhteyttä lääkärin vastaanottoon.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.