Terve.fi

Eturauhasen tulehdus

professori, urologian erikoislääkäri

Olavi Lukkarinen
Julkaistu 18.9.2009

Kysymys:

Olen 39 vuotias mies ja kärsinyt vuoden kroonisesta eturauhasen tulehduksesta, haluaisin tietää mitä aineita yleensä kannattaa välttää syömästä/juomasta. Tiedän omakohtaisesti että olutta ei kannata juoda. syynä lienee ohramaltaat? Eli onko asiaa tutkittu sen tarkemmin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Omahoito-ohjeita kroonisessa eturauhastulehduksessa: Alapään kylmettymistä tulee välttää. Lämpöhoito on hyväksi, esim. saunominen, lämmin suihkyu tai kylpy, lämpäpussi tai -tyynyhoito. Stressi saattaa laukaista oireet. Olut lisää virtsatarvetta ja saattaa lisätä myös pakotusta parin päivän ajan. Kahvi lisää virstatarvetta ja virtsahätää. Kolajuomia tulisi välttää, samoin mausteisia ruokia.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.