Terve.fi

Voiteet aistein nauttimisen apuna

Voiteet aistein nauttimisen apuna
Aistillisuus on osa ihmistä ja aisteilla on tärkeä merkitys seksuaalisen vietin eli libidon nostattajana tai laskijana.
Julkaistu 7.9.2009

Ihmisellä on yhdeksän aistia. Perusaisteja ovat maku, haju-, näkö-, kuulo- ja tuntoaisti.

Esimerkiksi hierontaöljyissä on käytetty aistillisuutta herättäviä tuoksuja, makuja ja värejä. Käden kosketus muuttuu ja kosketusherkkyys lisääntyy hierontaöljyn ja liukuvoiteen vaikutuksesta ja tämä voi olla hyvinkin miellyttävää ja kiihottavaa.

Maailma on pullollaan aisteja hyväileviä voiteita ja öljyjä. Joitakin käytetään suoraan seksin helpottamiseen, joitakin hyväilyyn ja esileikkeihin. Nämä voiteet voitaisiinkin jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: liukuvoiteisiin, hieronta- sekä hyväilyvoiteisiin sekä intiimivoiteisiin.

Liukuvoiteet helpottavat ja kiihottavat

Yhdynnässä on tärkeää, että limakalvot ovat riittävän kosteat. Silloin peniksen sisäänvienti ei aiheuta ylimääräistä kitkaa, jolloin seksikin on kivuttomampaa.

Emättimen kuivuus aiheuttaa helposti kipua yhdynnän aikana ja se voi jopa johtaa limakalvon rikkoutumiseen ja verenvuotoihin. Siksi kannattaakin käyttää liukuvoiteita.

Voiteet lisäävät nautintoa ja helpottavat yhdyntää. Niiden käyttö saattaa aluksi tuntua jopa nololta, mutta sitä ei tarvitse arastella – voiteet ovat suunniteltu sinun parhaaksesi.

Vesipohjaisessa liukasteessa vesi on saatettu geelimäiseen muotoon suurimolekyylisten apuaineiden kuten sokerien tai selluloosan avulla. Lisäksi voiteeseen on saatettu lisätä makua tuovia aromeja tai säilöntäaineita. Lisäksi niissä voi olla viilentäviä tai lämmittäviä ainesosia.

On myös olemassa niin kutsuttuja hybridivoiteita, joissa voi olla lisänä stimuloivia, lämmittäviä tai muutoin stimuloivasti vaikuttavia aineosia tai erilaisia vitamiineja.

Liukuvoiteita on myös silikonipohjaisina. Silikonia käytetään yleisnimityksenä useammasta synteettisestä kemiallisesta yhdisteestä, joilla on öljyn kaltaisia liukastavia ominaisuuksia. Samassa tuotteessa voi olla useampaakin tämän ryhmän ainetta yhdistettynä.

Silikoni ei imeydy limakalvon läpi samalla tavalla kuin vesiliukoiset tuotteet ja tämän vuoksi se säilyttää liukkautensa pidempään, ollen käytössä riittoisampaa. Toisaalta sen poistaminen yhdynnän jälkeen vaatii kunnollisen saippuapesun, ja herkkäihoiset voivat saada silikonista ärsytysoireita.

Hieronta rentouttaa

Edellä mainitut silikoni- ja vesipohjaiset liukasteet sopivat hyvin myös koko kehon hierontaan ja hyväilyyn. Silikoni tosin saattaa tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa näppylöitä herkälle iholle, mutta erityisesti vesipohjaisissa liukasteissa on runsaasti maku- ja värivaihtoehtoja myös kokovartalokäyttöä ajatellen.

On myös olemassa suuri joukko erilaisia hieronta- ja hyväilyöljyjä, jotka on suunniteltu nimenomaisesti hieronta- ja hyväilytarkoitukseen. Näissä on usein lisänä miellyttävä tuoksu, jolla on tarkoitus saada lisäkiihoketta hyväilyyn.

Hierontaöljyjen ja liukuvoiteiden lämmittävä sekä erilaisten geelien viilentävä vaikutus voi tuntua todella kiihottavalta niin miehen kuin naisenkin iholla.

Ihon nuoleminen ja suuseksi saavat lisämakua ja eroottista latausta iholta poisnuoltavien makuliukuvoiteiden- ja öljyjen – puhumattakaan vartalosuklaan – kanssa.

Intiimivoiteet voimistavat kokemusta

Intiimirasvoilla, -voiteilla ja -geeleillä tarkoitetaan suoraan sukupuolielimiin levitettäviä tuotteita, joiden ideana on pääsääntöisesti aikaansaada positiivia tuntemuksia genitaalialueilla. Vaikuttavina aineina ovat tavallisimmin erilaiset yrtit ja mausteinakin tunnetut aineet kuten esimerkiksi rosmariini, kaneli ja mentholi.

Vaikuttavina aineina voivat myös olla L-arginiini ja L-ornitiini, joiden vaikutukset välittyvät niiden muodostaman typpioksidin kautta kudoksiin. Typpioksidi on yksi tärkeimmistä sukuelinten seudun verenkiertoa säätelevistä molekyyleistä. Typpioksidi rentouttaa verisuonia, jolloin ne laajenevat ja tuloksena on parempi verenkierto.

Kun verenkierto sukuelinten alueella on hyvä, kiihottuminen saavutetaan ja pystytään ylläpitämään paremmin. Näiden voiteiden uskotaan lisäksi parantavan naisen orgasmiherkkyyttä.

Lähteet: Tohtori.fi, Sin City, Kaalimato Klubi

Kommentoi »