Viinillä vanhenemista vastaan

Viinillä vanhenemista vastaan
Viimeisin vanhenemista vastaan taisteleva keino ei olekaan enää pistos tai ihmevoide, eikä se sisällä myöskään kosmeettisia leikkauksia. Nämä toimenpiteet korvaa nyt lasillinen punaviiniä, kertoo WebMD.com -sivusto.
25.6.2015

Mikä taika viinissä sitten on? 

Vaikutus johtuu punaviinin sisältämistä antioksidanteista. Antioksidantit korjaavat vapaiden radikaalien tekemiä vaurioita. Vapailla radikaaleilla on merkittävä rooli vanhenemisessa ja vanhenemiseen liittyvissä sairauksissa. Verrattuna rypälemehuun viinissä on paljon suurempia pitoisuuksia antioksidanttia nimeltä polyfenoli. Viiniä tehdessä sekä rypäleen kuori että siemenet ovat osa käymisprosessia, mutta rypälemehua tehdessä nuo molemmat poistetaan.

Myös stressillä on vaikutusta tähän asiaan. On hankala määritellä, mitkä hyödyt johtuvat viinin kemikaalisista ominaisukksista ja mitkä taas viinin juojille tyypillisestä käyttäytymisestä, kuten vähäisemmästä stressistä. Viini on osa Välimeren ruokavaliota, johon kuuluu myös runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, kokojyväviljaa, pähkinöitä ja siemeniä, palkokasveja, mereneläviä, jogurttia ja oliiviöljyä. Tämä ruokavalio on enemmänkin elämäntyyli, johon kuuluu viinin juominen aterialla. Tutkimusten mukaan Välimeren ruokavalio voidaan yhdistää pidempään ja terveempään elämään.

Onko viinissä sitten huonoja puolia? 

Jos haluat taistella vanhenemista vastaa, punaviinilasillinen päivässä on tärkeintä, mitä voit tehdä. Hyvääkin voi kuitenkin olla liikaa. Jos juot enemmän kuin suositellun määrän, voi sillä olla päinvastainen vaikutus ulkonäköösi ja terveyteesi.

Mitä tuloksia päivittäisellä punaviinilasilla voi odottaa? 

Näytät paremmalta, ihosi hehkuu ja elät pidempään kuin absolutisti. Alzheimerin taudin, syövän ja diabeteksen riski alenee.

Entä ihmiset, jotka eivät voi juoda alkoholia? 

Heidän pitäisi harkita muita ruokia, jotka sisältävät runsaasti polyfenoleja ja antioksidantteja, kuten granaattiomenat ja mustikat tai tumma suklaa. Sekä tumma suklaa että punaviini suojaavat ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta.

Kommentoi »