Värjää kulmasi kauniiksi: näillä vinkeillä onnistut

Värjää kulmasi kauniiksi: näillä vinkeillä onnistut
Kun kulmakarvojen värjäyksessä muistaa pari peruskikkaa, lopputulos ei muistuta Frida Kahloa.
Julkaistu 20.10.2014

Värjää kulmakarvat näin: 

  1. Puhdista kasvot huolellisesti. Väri tarttuu paremmin puhtaisiin kulmakarvoihin. Ota pumpulipuikkoon nokare vaseliinia ja sivele sitä kulmakarvojen ympärysiholle. Vaseliini estää ihoa värjääntymästä. Varo, ettei voide leviä kulmakarvoihin.
  2. Lue värjäyspaketin ohjeet huolellisesti. Yleensä  sekoitussuhde on puolet väriä ja puolet hapetetta. Sekoita aineet muovitikulla tasaiseksi massaksi. Seoksen vähitellen tummuvaa  sävyä ei kannata säikähtää, sillä se ei vaikuta lopputulokseen.
  3. Käytä seoksen levittämiseen synteettistä, vinopäistä sivellintä. Aloita levitys läheltä nenää ja jatka kohti kulmaluuta. Levitä värimassaa paksu kerros, jotta kaikki kulmakarvat peittyvät. Pyyhi kulmakarvojen yli menevät tahrat heti pois pumpulipuikolla.
  4. Noudata tuotteen ohjeen vaikutusaikoja tarkasti. Poista värimassa ensin kuivalla vanulapulla. Ota uusi lappu, kostuta se lämpimällä vedellä ja pyyhi uudelleen. Jos ihoon tarttuu väriä, voit hangata sitä kevyesti meikinpoistoaineella.

Värjäys tummentaa, tuuhentaa ja kiillottaa kulmakarvoja 

Kulmakarvavärit muistuttavat hiusvärejä. Jos olet herkistynyt hiusväreille, tee ensin allergiatesti.Huolellisesti tehty kulmien kotivärjäys kestää noin neljä viikkoa. Ammattilaisen tekemä värjäys kestää jopa kauemmin, koska ­ammattiväriaineet ovat markettivärejä voimakkaampia. Lopputulokseen vaikuttavat myös kulmakarvojen tuuheus ja luonnollinen väri. Voimakkaamman tuloksen saa muuttamalla vaikutusaikaa.Muista, että musta sopii harvoille. Vaaleahiuksisille sopivat vaaleanruskeat ja tummahiuksisille ruskeat sävyt. Jos perusruskea tuntuu liian punertavalta, saat kylmemmän sävyn sekoittamalla vaaleanruskean joukkoon tipan mustaa väriä. Kulmakarvat kannattaa nyppiä vasta värjäyksen jälkeen, ettei väri tartu juuri nypityn karvan tuppeen.

Kommentoi »