Kauneus & Terveys

Tummatukkainen, kokeile tätä värjäystä!

1

Jos kaipaat piristystä yksiväriseen tukkaan, kokeile oil slickiä. Trendivärjäys sopii etenkin tummiin hiuksiin. Katso kuvat ja ihastu!
Teksti Noora Hiltunen
Kuvat Instagram, A-lehtien kuva-arkisto

"Oil slick" -värjäys on newyorkilaisen julkkiskampaajan, Aura Friedmanin kehittämä tekniikka. Nimi tulee siitä, että värimaailma muistuttaa sateenkaariefektiä, joka syntyy öljystä veden pinnalla. Vaikka oil slick -väri näyttää öljyiseltä, se ei ole sitä vaan vain kiiltää häikäisevästi!

Oil slick tehdään hiuksiin värjäämällä pieniä osioita eri väreillä, taitavasti häivyttäen. Tummat sävyt, siniset ja violetit, laitetaan tyveen. Vaaleammat sävyt, vihreät ja kirkkaammat purppurat levitetään latvaan.

Värjäys voidaan tehdä koko tukkaan tai vaan osaan hiuksista, jolloin se vilahtaa liikkuessa luonnollisen värin seasta.

Samalla tekniikalla tehdään myös "unicorn"-värjäyksiä: silloin käytetään pastellisävyjä vaaleaan tukkaan. Oil slickin idea on tumma pohjaväri, josta viileät värit välkehtivät valon osuessa hiuksiin.

Oil slick -värjäyksellä saa ilmettä kaiken pituisiin hiuksiin, myös polkkaan ja pixieen. Taitava kampaaja osaa yhdistellä värejä niin, että lopputulos on tyylikäs.

Blondit älkää harmistuko - oil slick näyttää upealta myös vaaleassa tukassa! Muista käyttää kiiltoseerumia: vaalea hius ei aina heijasta valoa yhtä hyvin tumma, vaikka olisikin hyvässä kunnossa.

Suomalainen Sim on kehittänyt hybridi-hiusvärin, joka on kestovärin, kevytvärin ja suoravärin sekoitus. SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor -väreillä on mahdollista luoda triljoonia väriyhdistelmiä sekoittamalla perusvärejä keskenään. Tummat hiukset tarvitsevat esivaalennuksen, jotta väri tulee kirkkaammin esiin. Mikä parasta, tämä väri on PPD-vapaa! PPD eli parafenyleenidiamiini on hiusvärien yleisin allergian aiheuttaja.

Julkaistu: 8.8.2018