Toiko kesä mukanaan iho-ongelmia? Selätät ne tällä ainesosalla, joka on ihosi ikioma personal trainer

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HudHelse
Toiko kesä mukanaan iho-ongelmia? Selätät ne tällä ainesosalla, joka on ihosi ikioma personal trainer
Auringolla on suuri vaikutus ihoomme. Toisilla esiintyy häiritseviä pigmenttimuutoksia, toiset taas kokevat ihonsa näyttävän harmaalta ja elottomalta. Onneksi löytyy tehokkaita tuotteita, jotka treenaavat ihon nopeasti takaisin huippukuntoon.
Julkaistu: 27.9.2021

Kuten tiedämme, auringon UV-säteily vaikuttaa ihoomme ja muutokset voivat olla todella merkittäviäkin. Kysyimme yhdeltä Norjan tunnetuimmista ihotautilääkäreistä, miten ihon voi hoitaa jälleen hyväkuntoiseksi pitkän ja aurinkoisen kesän jälkeen.

Dr. Michael Zanganin mukaan myös muut kuin kaikkien tuntemat UV-säteet ovat haitallisia iholle − sekä infrapunasäteiden että periaatteessa valon koko spektrin vaikutus voi näkyä ihossa vielä vuorokausi auringolle altistumisen jälkeen. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että valon koko spektri voi johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen.

– Sekä lämpö että itse säteet voivat vaurioittaa ihoa. Kun iho ruskettuu, ihosolut vaurioituvat. Iho alkaa kesiä, koska se menettää kosteutta, ja näin ihossa käynnistyy eräänlainen tulehdustila. Siksi iho punoittaa ja tuntuu lämpimältä, hän kertoo.

Ruskettuneena iho voi näyttää tasaisemmalta, etenkin jos siinä on paljon arpia. Samalla akne ja muut epäpuhtaudet voivat vähentyä. Ilo on kuitenkin lyhytaikaista.

– Kun rusketus haalistuu, lähes kaikki huomaavat iho-ongelmiensa vain pahentuneen, Zangani varoittaa.

Dr. Michael Zangani työskentelee ihotautilääkärinä norjalaisessa Volvat-lääkärikeskuksessa ja tekee yhteistyötä Los Angelesissa ZO Skin Health Inc:n perustajan ja lääketieteellisen johtajan Dr. Zein Obagin kanssa.

Näin treenaat ihosi kuntoon kesän jälkeen

Onneksi ongelmaan on olemassa hyviä ratkaisuja ja tuotteita, joiden avulla voit hoitaa ihosi jälleen huippukuntoon. Esimerkiksi ZO Skin Healthin tuotekehitys perustuu vahvasti tieteeseen ja oikeiden ainesosien hyödyntämiseen.

Moni ei tiedä, että auringolle altistuminen kiihdyttää ihon talintuotantoa, ja liiallinen tali voi puolestaan johtaa ihon tulehtumiseen. Dr. Zanganin mukaan terveen ja hehkuvan ihon salaisuus onkin kuorinta. Sillä kun kuolleet ihosolut on kuorittu, iho pystyy hyödyntämään muita tuotteita helpommin.

– Kun rusketus häviää ja jättää jälkeensä kuollutta ihosolukkoa, iho näyttää harmaalta ja elottomalta. Säännöllinen kuorinta tekee ihosta sileämmän, puhtaamman, kimmoisamman ja elinvoimaisemman. Kuolleiden ihosolujen poistaminen voi myös stimuloida uusien ihosolujen muodostumista ja edistää ihon uudistumista. Se taas palauttaa heleyden, joka usein haalistuu rusketuksen mukana.

Dr. Zangani suosittelee antioksidantteja sisältävien tuotteiden käyttöä kaikille, jotka haluavat kohentaa ihonsa kuntoa aurinkoisen kesän jäljiltä.

– On luonnollisesti erittäin tärkeää käyttää korkean suojakertoimen aurinkovoidetta, ja aurinkovoiteen suodattimella on suuri merkitys. Yhtä tärkeää on kuitenkin valita ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät tehokkaita ainesosia, kuten antioksidantteja, hän vinkkaa.

Kiinnostuitko?

Lähimmän ZO-klinikan löydät täältä.

Retinolin avulla kimmoisampi iho

Dr. Zanganin mukaan retinoli tehoaa parhaiten, kun tuotteessa käytetään oikeanlaista annostusjärjestelmää.

– Retinoli vauhdittaa solujen uusiutumista siten, että uudet terveet ihosolut nousevat nopeammin ihon pinnalle. Tämä johtuu siitä, että retinoli vaikuttaa ihon pintakerrokseen ja suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta, hän selittää.

Ihotautilääkärin mukaan retinoli tasoittaa ihon sävyä ja käynnistää ihossa eräänlaisen korjaustilan.

– Retinoli edistää kollageenin tuotantoa, mikä puolestaan tekee ihosta kiinteämmän ja kimmoisamman. Kollageenia on kehossa luonnostaan, mutta sen tuotanto vähenee iän myötä. Myös UV-säteilyllä on haitallinen vaikutus ihon kollageeniin.

Toisin sanoen retinoli edistää ihon toimintakykyä ja auttaa sitä korjaamaan vaurioita.

– Tärkeintä, mitä voit ihosi hyväksi tehdä, on löytää juuri omalle ihollesi parhaiten sopiva tuotesarja. Ihotautilääkärin tai ihonhoitajan kanssa laadittu ihonhoito-ohjelma on kaiken A ja O, Dr Zangani muistuttaa.

Helli ihoasi näillä tuotteilla – lue lisää
ZO on yksi maailman arvostetuimmista lääketieteellisistä ihonhoitotuotesarjoista. Norjan tunnetuimpiin ihotautilääkäreihin kuuluva Dr. Michael Zangani suosittelee seuraavia tuotteita:
Kommentoi »