Tiivistä hoitovoimaa kasvoseerumista

Tiivistä hoitovoimaa kasvoseerumista
Seerumilla saat lisäpotkua ihonhoitoon.
Julkaistu 15.6.2009

Seerumi on päivä- ja yövoidetta täydentävä tehotuote, jonka käytölle on ominaista kuuriluontoisuus. Yksi pumppupullollinen kestää keskimäärin kuukauden ja vastaa yhtä hoitokuuria. Seerumi otetaan avuksi, kun iho on pidemmän aikaa normaalia kovemmalla kuormituksella. Tyypillisiä seerumiajankohtia ovat vuodenaikojen vaihtuminen, pitkittynyt stressi, sairastelu ja toipilasaika.

Pieni molekyylikoko, suuri hoitoteho 

Seerumin rungon muodostavat ihon kosteustasapainoa ylläpitävät aineosat, kuten vesi, silikonit ja glyseriini. Peptidien avulla tuotteisiin saadaan solutoimintoja tehostava ja ihoa vahvistava ominaisuus. Kasviuutteet tekevät koostumuksesta esimerkiksi uudistavan, tasapainottavan, rauhoittavan tai virkistävän.

Seerumin tehokkuus johtuu korkeasta aktiiviainepitoisuudesta. Toinen tekijä on aktiiviaineiden molekyylikoko. Mitä pienempi se on, sitä syvemmälle seerumi ihossa pääsee ja sitä parempi on hoitovaikutus.

Tuhkimotipoilla pikahoitoa 

Meikin alle levitettävät tuhkimotipat kohentavat ihoa jo yhdellä käyttökerralla. Ansio kuuluu ihon pintaa tasoittaville polymeereille sekä optisesti silottaville ja heleyttäville puutereille. Vaikutusaika on hoitoseerumeita lyhyempi, ja tuote huuhtoutuu osin iltapesun mukana pois. Tuhkimotippaan turvaudutaan yleensä tilanteissa, joissa iho on saatava maksimaalisen kauniiksi minimiajassa.

Pari painallusta riittää 

Seerumeista tekee riittoisia paitsi tehokkuus myös nestemäinen koostumus: kasvoille riittää 1–2 painallusta pumppupullosta. Valtaosaa seerumeista suositellaan myös kaulan ja dekolteen iholle, mikä tuplaa käyttömäärän.

Käyttöohjeet opastavat optimaalisen käyttötavan, -määrän ja -alueen lisäksi levityksessä. Monella seerumilla on oma levitysmetodinsa, jonka sanotaan tehostavan entisestään tuotteen imeytymistä ja vaikutusta.

4 kysymystä seerumista 

Seerumi vai naamio?

Molemmat, sillä ne eivät sulje toisiaan pois. Naamion vaikutus kohdistuu pääasiassa ihon pintaan, mikä tekee naamiosta mainion pikahoitotuotteen. Seerumi puolestaan ulottaa vaikutuksensa syvemmälle ihoon, ja sillä saadaan perusteellisempi ja pitkävaikutteisempi hoitotulos.

Voiko seerumia käyttää väärin?

Kyllä voi. Seerumia on tarkoitus käyttää kuurina, jonka aikana aktiiviaineet stimuloivat solutoimintoja. Kuurin jälkeen ihon on tarkoitus pärjätä omillaan. Jatkuvassa käytössä seerumin vaikutus voi kääntyä päinvastaiseksi: tuote passivoi ihon omia toimintoja.

Sopiiko seerumi nuorelle?

Kosteuttavat, rauhoittavat ja tasapainottavat seerumit ovat ikärajattomia. Anti-age-vaikutteinen tuote puolestaan ei sovi nuorelle. 25-vuotiaan ihossa solutoimintoja tehostava koostumus voi johtaa talirauhasten ylitoimintaan ja näppyihin. Kolmekymppinen voi käyttää kyseistä tuotetta, jos iho on väsynyt.

Hoitovoiteen kera vai ilman?

Pääsääntöisesti hoitovoiteen kera. Seerumin tehtävä on hoitaa ihoa syvältä. Päälle levitettävä voide pitää ihon pinnan pehmeänä ja suojaa ihoa muun muassa UV-säteiltä. Rasvoittuvalle iholle saattaa kesäaikaan riittää pelkkä tasapainottava, kosteuttava seerumi.

Kommentoi »