Tiesitkö, että aurinkosuojaa tulisi käyttää läpi vuoden? Katso vinkit oikean tuotteen valintaan

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: K-Citymarket
Tiesitkö, että aurinkosuojaa tulisi käyttää läpi vuoden? Katso vinkit oikean tuotteen valintaan
Pitkältä tuntuvan talven jälkeen monen tekee mieli nauttia täysin rinnoin auringosta. Suojatuotteisiin panostamalla voit välttää UV-säteilyn aiheuttamat vaarat ja estää ihon ennenaikaisen vanhenemisen. Näillä meikkaajan vinkeillä pidät ihosi hyvinvoivana.
28.4.2021

Ihon suojaaminen auringon haitallisilta säteiltä on tärkeää myös muulloin kuin aurinkoa ottaessa, sillä altistumme UV-säteille myös pilvisinä päivinä. Suomessa yleinen suositus on, että aurinkosuojaa tulisi käyttää ainakin keväästä syksyyn. Monet ihonhoidon ammattilaiset kannustavat ympärivuotiseen aurinkosuojan käyttöön.

− Kaikkihan me tiedämme ne haitallisimmat vaikutukset, joita aurinko pahimmassa tapauksessa saa aikaan. On hyvä muistaa, että aurinkosuoja on myös erittäin tehokas anti-age-tuote, meikkaaja Essi Kylmänen vinkkaa.

Nykyisin monista meikkivoiteista löytyy suojakerroin, mutta yksinään niiden tehoon ei kannata luottaa. Harva meistä levittää meikkiä kasvoille niin paljon, että se yksistään riittäisi antamaan suojan. Aurinkoisina päivinä on tärkeää myös lisätä suojaa päivän mittaan.

− Aurinkosuojatuotteita on hyvä käyttää myös silloin, kun ei ota aktiivisesti aurinkoa. Meikin alle kannattaa valita ohut, hoitava ja hyvin imeytyvä tuote, meikkaaja Essi Kylmänen vinkkaa.

Kylmänen kertoo itse olevansa helposti palavaa sorttia ja ottaneensa kaveriporukassa jonkinlaisen aurinkosuojavastaavan roolin.

− Tarjoan putelia aina toisillekin ja muistutan rasvaamaan myös korvalehdet. Muutaman kerran on itseltänikin kuitenkin unohtunut jakauksen kohdalta pilkottava iho tai silmäluomet ja sen on kyllä huomannut. Vaikka iho ei tuntuisikaan palaneelta, niin iho kyllä muistaa auringon vaikutuksen ikuisesti. Myös huulet on hyvä muistaa suojata ja sitä varten onneksi löytyy erikseenkin tuotteita.

Valitse omalle ihollesi sopivia tuotteita

Minkälainen aurinkosuoja sitten kannattaa valita? Tärkeintä on, että voide suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Oma ihotyyppi taas määrittää, millaista suojakerrointa tulisi käyttää.

− Koska olen itse vaalea, rusketun erittäin vähän, eikä ihoni oma suoja riitä muutamaa minuuttia pidemmälle, käytän aina spf30- tai spf50-aurinkovoidetta. Myös tummalle iholle suositellaan vähintään suojakerrointa 30, vaikka ihon palaminen ei olekaan yhtä nopeaa kuin vaalealla iholla.

K-Citymarketeista löydät kattavan valikoiman juuri sinulle sopivia aurinkosuojatuotteita useilta eri merkeiltä. Voit siis hankkia tarvitsemasi helposti kauppareissulla.

Aurinkosuojaa levittäessä ei kannata kitsastella – jo pelkästään kasvoille sitä pitää levittää teelusikallisen verran, sillä muuten suojaava vaikutus ei ole riittävän iso. Turhaan myös pelätään, ettei aurinkosuojan kanssa ruskettuisi.

− Mielestäni meikin alla toimii parhaiten ohut, hoitava ja hyvin imeytyvä tuote. Aurinkosuoja levitetään kosteusvoiteen jälkeen ja ennen meikkivoidetta, Kylmänen vinkkaa.

Osa aurinkosuojista on tarkoitettu vain kasvoille, osa vartalolle ja jotkut tuotteet sopivat molempiin käyttötarkoituksiin, joten etikettiä kannattaa lukea.

− Tärkeintä kuitenkin on, että aurinkosuojaa käyttää, joten kannattaa valita itselle helpoin tuote. Esimerkiksi suihkutettavat aurinkosuojat ovat helppoja levittää ja lisätä vartalolle myös ulkosalla. Parhaan suojan antavat kuitenkin vaatteet, joten kannattaa muistaa laittaa ainakin hattu päähän, Kylmänen vinkkaa.

Oletko lähdössä mökille tai rannalle?

Aurinkoiseen kesäpäivään tarvitsemasi tuotteet, kuten aurinkosuojatuotteet löydät K-Citymarketista.

Kommentoi »