Kauneus ja Terveys

Testasimme alumiinittomat deodorantit - löydä suosikkisi!

Testasimme alumiinittomat deodorantit - löydä suosikkisi!
Paljon on puhuttu deodoranttien yhteydestä rintasyöpään ja kiistelty parabeenien ja alumiinin vaarallisuudesta.
Julkaistu: 25.6.2015

Aiheesta on uutisoinut muun muassa WebMD  sekä Natural News. Tutkimuksia löytyy puolesta ja vastaan, ja onkin jokaisen oma päätös mihin koulukuntaan kuuluu.

Parabeenit ja alumiini ovat joidenkin tutkimuksien mukaan liitetty muun muassa eri syöpiin sekä Alzheimerin tautiin. Alumiinin haitoista ei tiettävästi ole kiistatonta näyttöä, mutta koska useimmat meistä levittävät deodoranttia iholleen päivittäin, ei voi olla ainakaan haitaksi pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä kainaloihinsa sivelee. Varsinkin ne meistä, jotka ajelevat ihokarvansa kainaloista, jättävät ihohuokoset auki ja kropan alttiiksi eri myrkyille, joita deodorantit mahdollisesti sisältävät.

Alumiinikemikaalit myös kuormittavat luontoa, joten siinä myös yksi syy tarttua alumiinittomaan deodoranttiin.

Toimitus testasi 

Koska alumiinin teho deodoranteissa perustuu siihen, että alumiini tukkii ihohuokosia estäen hikoilun, voi monet alumiinittomista deodoranteista alkuun tuntua tehottomammilta kuin alumiinia sisältävät. Jotta voisit säästää aikaa ja rahaa, Terve.fi testasi neljä alumiinitonta deodoranttia, listasi hyvät ja huonot puolet ja valitsi suosikkinsa. Olkaa hyvät:

Weleda Sage deodorant 

Weledan Sage-luomudeodorantti ”estää tehokkaasti epämiellyttävän hien hajun tukien ihon omaa luonnollista toimintaa”.  Sekä miehille että naisille sopivan deodorantin tuoksu muodostuu muun muassa salvian, rosmariinin ja laventelin eteerisistä öljyistä. Deodorantin muita ainesosia ovat alkoholi, lähdevesi, sitruunamehu, glyseriinihapon ammoniumsuola sekä teepuuöljy.

Testaajan kommentit: Toimiva deodorantti joka esti hikoilun tehokkaasti. Miinuksena hieman pistävä haju sekä alkoholi, joka kirveli kainaloissa jos deodoranttia suihkutti ihokarvojen ajelun jälkeen. Plussaa myös aerosolittomasta spraypullosta. Mausteinen tuoksu jakaa mielipiteitä, sopii ehkäpä parhaiten miesten tuoksumaailmaan. Spray kuivui nopeasti eikä jättänyt jälkiä vaatteisiin.

Hinta 16,10 €

Saatavilla muun muassa Stockmannilta, Sokokselta, Ruohonjuuresta sekä hyvin varustetuista apteekeista.

Madara herbal deodorant 

Latvialaisen luonnonkosmetiikkamerkin Madaran yrttideodorantilla on  ”antibakteerinen, ihoa pehmentävä koostumus, joka vähentää hienhajua tukkimatta huokosia”. Roll-on-deodorantti on sataprosenttisesti luonnosta tulleista aineisosista tehty, eikä se sisällä alkoholia.

Testaajan kommentit: Hyvän tuoksuinen, pitävä deodorantti, joka ei ärsyttänyt ihoa edes ihokarvojen ajelun jälkeen. Piti raikkaana koko päivän niin kuin lupasi. Sopii myös urheiluun. Vaati hetken kuivuakseen, mutta sen jälkeen ei tahrannut vaatteita. Toimituksen suosikki!

LISÄYS 26.62014: Tuote sisältää kalsiumaluminiini sulfaattia [KAl(SO4)2], lisätietoa Wikipediasta ja valmistajan kotisivuilta.

Hinta 12,95 €

Saatavilla Stockmannilta, Sokokselta, Carlssonilta sekä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista.

Sante Acai Energy deodorant 

Santen luomudeodorantissa on ”antiseptisinä, hajubakteereja tuhoavina aineosina muunmuassa luomusuolaheinää, maitohappoa, eteerisiä öljyjä sekä luomuacaimarjauutetta”. Se lupaa pitkäkestoisen suojan eikä sisällä synteettisiä väriaineita, tuoksuja tai säilöntäaineita. Roll-on.

Testaajan kommentit: Hieman pistävän tuoksuinen, mutta raikas deodorantti piti kainalot kuivina. Kirveli ihokarvojen ajelun jälkeen, mutta muuten hyvä perusdeodorantti pirteän näköisessä ja kätevän kokoisessa lasipullossa. Kuivui nopeasti eikä tahrannut vaatteita.

Hinta: 9, 84 €

Saatavilla Sokoksista, Prismoista, Anttiloista ja luontaistuotekaupoista.

Body Shop Deodry Fresh&Floral deodorant stick 

Body Shopin deodorantin teho perustuu ”imukykyiseen vulkaaniseen mineraaliin ja luonnon eteerisiin öljyihin”. Hellävarainen koostumus ei sisällä alumiinisuoloja eikä keinotekoisia säilöntä- tai väriaineita. Saatavilla myös tuoksut Chilled&Breezy sekä Cool&Zesty.

Testaajan kommentit: Ihanan kukkainen tuoksu, helppo levittää, ei tahraa. Aluksi tuntui märältä kainaloissa, mutta muutaman käyttökerran jälkeen tunne katosi. Sopii myös urheiluun. Söpö purkki, joka on kevyt kantaa mukana. Toimituksen toinen suosikki!

Hinta: 7,50 €

Saatavilla Body Shopeista, Stockmannilta sekä verkkokaupoista.

Kommentoi »