Tee kylpyhuoneestasi jalkahoitola

Tee kylpyhuoneestasi jalkahoitola
Kasvot ja keho saavat huomiota ja hoitoa, mutta jalkojen hyvinvointi jää usein varsin vähälle. Monen jalat kärsivät huonosti istuvista kengistä ja kuivasta ihosta, puhumattakaan kovettumista ja epätasaisista varpaankynsistä.
Julkaistu 25.6.2015

Kesän kynnyksellä kannattaa pysähtyä hoitamaan omia jalkoja ja antaa aikaa näille raskaan työn raatajille. Pienistä lihaksista ja luista koostuva jalkapöytä ja –pohja kannattelee meitä kuitenkin koko elämämme. Nuo herkät, mutta notkeat välineet ansaitsevat siis parasta mahdollista hoitoa.

Jalkahoito kauneushoitolassa on luksusta, johon harvalla on aikaa tai rahaakaan ehtiä niin useasti kuin haluaisi. Jalkahoidon voi kuitenkin toteuttaa itse kotikonstein vähällä vaivalla ja pienellä rahalla. Tuloksena ovat keveät jalat ja rentoutunut mieli. Hyvä idea on antaa itse tehty hoito lahjaksi ystävälle, rakkaalle tai vaikka isovanhemmalle. 

Ohjeet kotona tehtävään rentouttavaan jalkahoitoon 

Rentoudu ja laita taustalle soimaan miellyttävää rentoa musiikkia. Kynttilätkin ovat omiaan luomaan rauhallista kylpylätunnelmaa. Aluksi pese varpaat puhtaaksi ja poista lakka varpaankynsistä miedolla lakanpoistoaineella. Paras tapa lakan poistamiseen on pitää poistoaineella kostutettua pumpulituppoa kynttä vasten hetken aikaa ja sitten vetää pumpulituppo yhdellä liikkeellä kynnen yli. Näin lakka lähtee parhaiten ja kynsinauhat säästyvät turhalta venyttämiseltä. Jos lakkaa on jäänyt kynsinauhoihin, poista ne poistoaineeseen kostutetulla pumpulipuikolla.

Leikkaa varpaankynnet varpaiden suuntaisesti. Jos kynnet ovat pääseet paksuiksi, hio niitä varovasti varpaankynsille tarkoitetulla viilalla. Pidä viilaa pienessä kulmassa alasviistoon ja hio päältä tasaisesti niin, että liike kohdistuu varpaiden kulmareunoista keskelle. Älä leikkaa tai viilaa kynsien reunoja, koska se heikentää kynttä ja aiheuttaa helpommin kynsien sisäänpäin kasvua.

Hiero varpaiden kynsinauhoihin kynsinauhavoidetta tai –öljyä.

Laske vatiin lämmintä vettä. Voit halutessasi lisätä veteen kylpysuolaa tai jaloille tarkoitettu kylpyöljyä tuomaan lisää luksusta rentoutushetkeesi. Anna jalkojen levätä vedessä 5-10 minuuttiin ja samalla voit itse syvnetyä hyvän kirjan tai lehden pariin. Jos aika käy pitkäksi, voit pyöritellä nilkkoja vedessä ja jumpata samalla varpaita.

Kylvyn jälkeen kuivaa jalat huolellisesti. Seuraavaksi hiero kuorintavoidetta erityisesti kovettumiin. Työnnä kynsinauhoja kevyesti taaksepäin puisella kynsinauhatikulla, johon on kääritty pumpulia. Kuori kovettumat vielä kertaalleen ja samalla voit kuoria hellästi myös jalkapohjien muut osat. Laske jalat vielä vesiastiaan huuhdellaksesi kuolleet ihosolut pois.

Sitten on suihkun vuoro. Pese jalat viileällä vedelle aktivoidaksesi verenkierron jaloissa ja kuivaa jalat huolella. Kiinnitä erityistä huomiota varpaiden väleihin.

Riippuen ihostasi jaloissa, hiero jalkoihin voidetta. Jalkatyypistä riippuen kyse voi olla geelistä, kosteusvoiteesta tai jalkadeodorantista. Hiero jalkapohjaa pyörein liikkein jalkapohjan keskeltä jalan reunoja kohti.

Jos omistat kynsille tarkoitetun pehmeän sienimäisen tyynysienen, hiero sillä kevyesti varpaankynsiä. Tämä aktivoi verenkiertoa kynnen alla ja tekee kynnet kiiltävämmiksi ja terveen näköisiksi. Jos haluat lakata varpaankynnet heti hoidon jälkeen, pyyhi kynnet vielä kertaalleen lakanpoistoaineella. Kylvyn ja hieronnan jäljiltä kynsiin jää helposti öljykalvo. Jos omistat ns. varvastyynyt, laita ne nyt varpaiden väliin.

Vahvistaaksesi kynsiäsi ja estääksesi kynsien halkeilun ja liuskoittumisen, lisää kynsien kärkeen kynnenkovettajaa. Hyviä kynnenkovettajia löytyy esimerkiski Maybellinelta ja Mavalalta. Varo kuitenkin, ettei kovettaja kosketa herkkää kynsinauhaa tai varpaan muuta ihoa. Parhaan tuloksen saamiseksi kynnenkovettajaa kannattaa käyttää vain kerran viikossa.

Viimeistele kynnet värittömällä tai aavistuksen vaaleanpunaisella pohjustuslakalla. Lakkaa kynsiin kaksi ohutta kerrosta kynsilakkaa ja lopuksi pikakuivattajaa, joka viimeistelee pedikyyrin ja antaa hoidetuille kynsillesi upean kiillon.

Lähteet: Mavala

Kommentoi »