Täydellisen ihon saavuttaminen ei ole sprintti vaan maraton – katso asiantuntijan ihonhoitovinkit

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HudHelse
Täydellisen ihon saavuttaminen ei ole sprintti vaan maraton – katso asiantuntijan ihonhoitovinkit
Etenkin talvisin moni kärsii harmaasta ihosta, vaikka näin ei tarvitsisi olla. Amerikkalainen dermatologi Dr. Bashey paljastaa parhaat vinkkinsä, joilla saat ihosi hehkumaan talvellakin.
Julkaistu: 25.1.2021

Jotta saavuttaisit ihonhoidossa selkeitä tuloksia, on siihen suhtauduttava vakavasti − kuten myös terveellisiin elintapoihin. New Yorkissa ja Hollywoodissa vastaanottoa pitävä Dr. Sameer Bashey on ihonhoidon ja ihovaurioiden korjaamisen ekspertti. Hän on toiminut pian seitsemän vuotta ihotautilääkärinä, ja hoitanut myös paljon pohjoismaalaisia asiakkaita.

– Yksi tärkeimmistä asioista, mitä voit ihosi eteen tehdä, on aloittaa ihotautilääkärin tai ihonhoidon ammattilaisen laatima hoito­ohjelma. Minulla on paljon potilaita Pohjoismaista − heitä yhdistävät tavallisesti erittäin vaalea ihonväri sekä alttius ennenaikaiselle ikääntymiselle ja ihosyövälle. Diagnoosi ja hoitosuunnitelma onkin syytä tehdä varhaisessa vaiheessa, jotta ikääntymistä ja sen aiheuttamia ongelmia voidaan hidastaa ja ehkäistä.

Los Angelesissa toimiva Dr. Bashey on kosmeettiseen dermatologiaan erikoistunut ihotautilääkäri, joka on opiskellut muun muassa Stanfordin yliopistossa. Valmistuttuaan hän työskenteli Dr. Obagin kanssa Beverly Hillsissä lähes neljän vuoden ajan, ja on tehnyt siitä asti yhteistyötä ZO Skin Healthin kanssa.

Suosi toisiaan täydentäviä tuotteita

Dr. Basheyn mukaan ei ole yhdentekevää, mitä tuotteita käytät, vaan niiden tulee olla juuri omalle ihollesi sopivia. Ihon tasapaino voi nimittäin häiriintyä, jos käytät ihotyypillesi sopimattomia tuotteita.

− Monet kokoavat ihonhoito­ohjelmansa aikakauslehtien suosituksista, mainoksista tai tuotteista, jotka vain näyttävät ja tuntuvat hyviltä. Lisäksi tuotteita käytetään usein vielä epäsäännöllisesti tai epäjohdonmukaisesti, mikä voi pahimmassa tapauksessa olla pitkällä aikavälillä jopa haitallista iholle.

Ihon hyvinvoinnin kannalta on tärkeää valita tuotteita, jotka täydentävät toisiaan ja joilla kaikilla on oma paikkansa ihonhoitorutiinissa.

− Kun oikeat tuotteet yhdistetään oikeanlaisiin menetelmiin, voimme hoitaa niiden avulla lähes mitä tahansa lääketieteellistä tai kosmeettista iho­ongelmaa. Esimerkiksi ZO Skin Healthin tuotekehitys perustuu vahvasti tieteeseen, ja tuotteet on suunniteltu niin, että ne täydentävät toisiaan tuloksekkaasti, Dr. Bashey kertoo.

Maailmankuulu dermatologi puhuu mielellään myös ihonhoitoalan mielenkiintoisista kehityssuunnista, jotka ovat tänä päivänä selvästi enemmän tieteeseen ja näyttöön pohjautuvia.

ZO Skin Healthin toiminta on perustunut tähän jo pitkään, samoin myös nykypäivää edustaviin luonnonmukaisiin ja luonnollisiin ainesosiin. Klinikallani käytän HD­-kuvausta ikääntymisen merkkien, pigmenttiläiskien, arpien ja ryppyjen tutkimiseen. Tämän analyysin perusteella voin suunnitella tarkoituksenmukaisen ihonhoito­ohjelman.

Terveelliset elämäntavat ja pitkäjänteisyys kunniaan

Dr. Bashey haluaa päästä eroon myytistä, jonka mukaan ihonhoidossa tarvitsee keskittyä vain ulkoisiin tekijöihin.

– Ihon kunto kertoo yhtä paljon sisäisestä ikääntymisestä kuin ulkoisesta vanhenemisestakin. Helpointa on aloittaa elintavoista.

Millaisia muutoksia sitten pitäisi tehdä? Dr. Bashey kannustaa noudattamaan tasapainoista ruokavaliota, johon kuuluu paljon kasviksia ja hedelmiä. Kannattaa suosia myös korkealaatuista kalaa sekä välttää rasvaisia ruokia ja sokeria. Runsas veden juominen on tärkeää, lisäksi kannattaa luopua alkoholista ja tupakasta. Kun noudatat näitä ohjeita, sinullakin on mahdollisuus saavuttaa unelmiesi iho.

Kiinnitä hoitotuotteidesi ja -rutiiniesi lisäksi huomiota myös ruokavalioosi, jos haluat hyvinvoivan ihon.

Dr. Basheyn mukaan ihonhoitoa voi ajatella urheilusuorituksena.

− Kannattaa aina pitää mielessä, että terveen ihon tavoittelu on maraton, ei sprintti. Uusien potilaiden kohdalla teen aina selväksi, että tulosten saaminen ottaa aikansa. Minun tehtäväni on murtaa myytti nopeista tuloksista ja ohjata potilaiden odotuksia oikeille urille.

Kiinnostuitko?

Löydät lähimmän ZO-klinikan täältä.

Kommentoi »