Kauneus ja Terveys

Tällaisia ovat suosikkituoksumme

Tällaisia ovat suosikkituoksumme
Lue, millaisista hajuvesistä suomalaiset naiset pitävät ja miten niitä käytetään. Alan ammattilaiset paljastavat suosikkinsa.

Pieni pullo ja mieto tuoksu! Siinä ovat monen naisen tärkeimmät kriteerit tuoksuostoksilla. Joulun alla tuoksuja ostetaan paljon – ja esimerkiksi klassikko Chanel 5 myy joka joulu erityisen hyvin.

Suomalaisnaiset ovat maltillisia tuoksunkäyttäjiä, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi Thierry Muglerin voimakkaan vaniljaista Angelia kysytään tasaisin väliajoin, vaikka sitä ei enää myydä Suomessa.

Naiset arastelevat vielä ostaa itselleen miestentuoksuja, vaikka aromi miellyttäisi. Osa uskaltaa jo ja suosii esimerkiksi vetiver-pohjaisia tuoksuja. Toisaalta myös mies voi hyvin hankkia käyttöönsä naistentuoksun, vaikkapa voimakkaan itämaisen.

Unohda siis luokitukset! Tärkeintä on, että pidät itse tuoksusta ja se sopii ihollesi – ei se, lukeeko paketin kyljessä woman vai man.

Suomalaisnaiset suosivat

 •  30 ml:n pullokokoa, koska he kyllästyvät tuoksuihin helposti ja haluavat vaihtaa nopeasti uuteen. Maailmalla tuoksuja käytetään enemmän ja rohkeammin, ja suosittuja kokoja ovat 50 ml ja 100 ml.
 • Eau de Parfum -vahvuutta. Toisaalta myös Eau de Toilette on suosittu hieman halvemman hintansa vuoksi. Harva tulee miettineeksi, että EdT haihtuu iholta nopeammin ja sitä tulee lopulta käytettyä enemmän kuin EdP:tä. Yhä vähemmän käytetään parfyymejä, jotka tuoksuvat iholla pitkään. Parfyymi on kallein tuoksuvahvuus, mutta sitä tarvitsee käyttää vain vähän kerralla. Parfyymien määrä tuoksumarkkinoilla vähenee koko ajan myös kansainvälisesti.
 • Uutuuksia – ja etenkin näkyvästi mainostettuja massatuoksuja. Vaikka myyjä esittelisi erikoisempiakin vaihtoehtoja, moni ostaa sittenkin sen, josta on nähnyt tv- tai lehtimainoksen.
 • Mietoja tuoksuja. Moni nainen tosin haluaisi käyttää voimakkaampaa tuoksua, mutta jännittää muiden reaktioita esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä ja työpaikalla.
 • Edelleen eri tuoksua arjessa ja juhlassa. Myös työpaikalle saatetaan valita eri aromi kuin vapaa-aikaan. Suomalaisnaisella on käytössään keskimäärin 3-6 tuoksua kerralla.

Juttua varten on haastateltu tuoksumyyjiä Outi Blomqvistia ja Reija Lehtistä Helsingin Stockmann-tavaratalosta.

Mitä tuoksumyyjät itse käyttävät?

Reija Lehtisen suosikit:

 1. Thierry Muglerin Angel
 2. Armani Privén Rose d’Arabie
 3. Hermèsin Kelly Galeche
 4. Hermèsin Jour d’Hermès Absolu
 5. Chanelin Coco Mademoiselle

Outi Blomqvistin suosikit:

 1. Sisleyn Eau de Soir
 2. Aqua di Parman Colonia Essenza (miestentuoksu)
 3. Guerlainin Samsara
 4. Hermèsin Jardin de Monsieur Li
 5. Guccin Gucci by Gucci EdT
Julkaistu: 20.11.2015
1 kommentti