Tukholman Karoliinisen instituutin tutkijat yhdistivät 13 aikaisemman tutkimuksen aineistot ja havaitsivat suolistosyöpien riskin pienenevän mitä enemmän veressä oli B6-vitamiinin aktiivista muotoa. Myös ruoasta saatava B6 saattoi vaikuttaa sairastumisriskiin, mutta tulokset olivat tältä osin epäselviä.
B-vitamiineja on kokeiltu monien sairauksien ehkäisyssä, mutta tähän mennessä tulokset ovat olleet vaatimattomia. B6- ja muiden B-vitamiinilisien nauttiminen ei näytä ehkäisevän ainakaan sydäntauteja eikä hidasta tai vähennä dementiaa.
B6-vitamiinia saa mm. lihasta, kalasta, vihanneksista ja joistain hedelmistä. Sitä myös lisätään moniin ruoka-aineisiin.
Tutkimuksen julkaisi Yhdysvaltojen lääkäriliiton JAMA-lehti.
Uutispalvelu Duodecim
Lähde: JAMA 2010;303:1077-1083
Lue lisää:
Uutisarkistosta poimittua