Terve.fi

Suomalainen penis on tämän kokoinen?

Suomalainen penis on tämän kokoinen?
Julkaistu: 17.10.2012

13,78 cm.

Tämän pituiseksi keskimäärin väitetään suomalaismiehen penistä Richard Lynnin verkkojulkaisussa.

Saattaa kuitenkin olla syytä suhtautua varauksellisesti Lynnin tietoihin. Scott McGrealin kirjoittamassa Psychology Todayn jutussa  – joka on otsikoitu vapaasti suomennettuna Paljonko koolla on todella merkitystä? – huomautetaan, että Lynnin teoriat eri roduista ovat huteralla pohjalla ja hänen käyttämänsä tietolähteet ovat osoittautuneet epäluotettaviksi.

Lynnin julkaisuun on listattu sitä, minkä pituisia peniksiä eri rotujen edustajilla ja eri maissa asuvilla on. Esimerkiksi ruotsalaismiesten peniksen senttimetreiksi kerrotaan keskimäärin 14,88, venäläisten 13,21, yhdysvaltalaisten 12,90 ja italialaisten 15,74. Lynnin julkaisussa väitetään myös, että intialaisten peniksen pituus olisi keskimäärin 10,24 senttimetriä ja ghanalaisten puolestaan 17,31.

Keskiarvoja listataan roduittain/maanosittain. Esimerkiksi eurooppalaisten (Caucasoids: European) penisten keskipituudeksi mainitaan 14,51 senttimetriä, enimmälti Afrikkaan viittaavien asuinmaiden (negroids) lukemaksi 16,07 ja Lynnin määritelmän mukaisesti mongolien (mongoloids) eli Aasian maista esimerkiksi Kiinan, Japanin, Korean jne. yhteisluvuksi 10,66.

Onko peniksen pituus kuitenkaan mitenkään olennainen tieto eri rotujen välisten erojen ymmärtämisessä? Psychology Todayn jutussa arvioidaan, että tuskin on. Lisäksi kerrotaan, ettei Lynn ole tutkimuksissaan konsultoinut asiantuntijatahoja tai -lähteitä, kuten urologeja (munuaisten ja virtsaelinten sairauksiin erikoistuneita lääkäreitä) tai urologisia julkaisuja.

Lähteet: Richard Lynnin julkaisu eri kansallisuuksien penisten pituudesta, Psychology Todayn juttu How Much Does Size Really Matter?

Voita Love Mobile (Mini Cooper) käyttöösi kuukaudeksi

3 kommenttia