Hyvinvointi

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on moniulotteinen käsite. Seksuaalisuus muodostuu persoonallisuudesta, sukupuolesta ja sen kokemuksista. Lue lisää seksuaalisuudesta.

Teksti Toimitus
4.12.2006 Terve.fi

Seksuaalisuuden määrittely ei ole helppoa, sillä käsite on laaja. Näemme siinä paljon erilaisia tasoja, merkityksiä ja ulottuvuuksia. Seksuaalisuuden tarkastelu herättää meissä useimmiten enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Seksuaalisuus koostuu persoonallisuudesta, sukupuolesta ja sen kokemisesta, elämisestä ja vuorovaikutuksesta sekä kaikesta mielihyvää aikaansaavasta toiminnasta: myös sellaisesta johon ei liity seksiä tai erotiikkaa. Seksuaalisuus on asia josta ei pääse eroon, se kulkee aina mukana.

Seksuaalisuus on osa terveyttämme ja mielenterveyttämme. Ihmisen seksuaalisuudella on kaksi tavoitetta: toinen on lajin säilyminen ja toinen on nautinto. Tärkeää on myös se, miten hahmottaa omaa sukupuoltaan ja seksuaalisuuttaan. Tästä muodostuu seksuaalinen minäkuva, jolle ominaista on jatkuva muutos ja se on juuri sen kutkuttava salaisuus.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi