Terve.fi

Seksin viisi suurinta terveyshyötyä

Seksin viisi suurinta terveyshyötyä
Seksi ei ole pelkkää hauskanpitoa tai osa parisuhdetta. Seksi on paljon enemmän, sillä harva tietää, että hauskapidon lisäksi seksistä hyötyy myös terveys  – niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tässäpä olisi Women’s Healthin ja Kimalluksen toimituksen listaamat viisi suurinta seksin terveyshyötyä.
Julkaistu 7.10.2011

1. Seksi vähentää stressiä

Skotlantilaisten tutkijoiden mukaan niillä, jotka harrastavat seksiä, on parempi vastustuskyky stressiä vastaan. Seksin vapauttamat endorfiinit saavat aikaan rentoutuneisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, jotka sysäävät stressin sivuun.

2. Vältyt flunssalta

Seksi kohentaa immuniteettia ja sitä kautta auttaa suojautumaan esimerkiksi kevätnuhalta tai flunssalta. Korkeammat immunoglobuliini vasta-ainetasot saa harrastamalla seksiä vähintään 1-2 kertaa viikossa.

3. Seksi kuluttaa kaloreita

Kolmenkymmenen minuutin suoritus polttaa vähintään 85, parhaimmillaan jopa 250 kaloria. Vaikka se ei kuulosta paljolta, esimerkiksi seksi kaksi kertaa viikossa kuluttaa vuoden aikana yhteensä minimissään 8670 kaloria, mikä tarkoittaa noin 1,2 kilon painonpudotusta. Intensiivisempi seksi voi toisaalta pudottaa painoa helposti 3,5 kiloa vuodessa.

4.Kivut hälvenevät

Seksin tuottama oksitosiini-hormoni auttaa esimerkiksi päänsäryn tai kuukautiskipujen lievittämiseen.

5. Parempi uni

Oksitosiinin vaikutus ei ole pelkästään kipua lievittävä, vaan se myös parantaa unen saantia. Älä siis ihmettele, jos seksin jälkeen tunnet itsesi väsyneeksi: se kertoo (myös kumppanillesi), että petipuuhat olivat nautinnollisia.

Kommentoi »