Terve.fi

Seksi ei aina pillerillä parane – viisi vinkkiä

Seksi ei aina pillerillä parane – viisi vinkkiä
Julkaistu: 22.10.2012

Kun erektiohäiriö korjataan pillerin avulla, voi selvittämättä jäädä yhä muita haasteita, kuten haluttomuutta, kiihottumisvaikeuksia tai kumppaniin liittyviä seksuaalikysymyksiä. Harvardin terveysjuttu listaa viisi seikkaa, joita asiantuntijan neuvot tai seksuaaliterapeutti saattavat auttaa selvittämään:

1. Ovatko sekä erektiolääkkeen käyttäjä että hänen kumppaninsa tyytyväisiä lääkkeenkäyttöön?

2. Millaisia strategioita voisi kehittää niitä tilanteita varten, jolloin yhdyntä ei onnistu?

3. Asiantuntija voi auttaa hahmottamaan seksuaaliseen suhteeseen suunnattuja odotuksia: on normaalia, että seksi ei aina aukaise tähtitaivaita vaan on joskus ihan ok. Harvard hoksauttaa, että myös kiihottumisongelmia saattaa esiintyä eivätkä erektiolääkkeet toimi ilman halua ja fyysistä stimulaatiota.

4. Tunne-elämän ja parisuhteen selvittämättömät kiemurat voivat häiritä intiimielämää. Asiantuntijaneuvoista tai seksuaaliterapeutista voi olla näiden selvittämisessä apua.

5. Ulkopuolinen voi auttaa puhumaan siitä, mikä tekee seksistä miellyttävää molemmille kumppaneille. Harvardin jutun mukaan osa ihmisistä haluaa esimerkiksi enemmän romanttista aikaa, keskustelua ja sensuellia koskettelua ennen seksuaalista aktiivisuutta. Terapeutti voi auttaa myös mukauttamaan rakastelua silloin, kun erektiolääke alkaa vaikuttaa.

Lue lisää:

Kommentoi »