Sähköinen tukka, kuivat huulet ja iho? Tässä ratkaisu!

Sähköinen tukka, kuivat huulet ja iho? Tässä ratkaisu!
Talvi lähestyy. Hyppäät tulikuumaan suihkuun, levität huulillesi paksun kerroksen hoitavaa rasvaa ja kuivaat hiuksesi hiustenkuivaajalla. Tiesitkö, että nämä yleiset kauneusmokat synnyttävät ikävän kierteen?
Julkaistu 25.6.2015

Jos ihosi näyttää krokotiilinnahalta ja hiuksesi muistuttavat leijonan harjaa, sinun talvinen kauneusrutiinisi kaipaa uuden suunnan: kosteutuksen. Kuukausien kylmyyden jälkeen on aika tehdä muutos, NYT.

Tässä CNN.comin vinkit, joilla suojaat hiuksesi, huulesi, ihosi ja kyntesi talven viimalta.

Hiukset 

Päänahkasi tuottaa vähemmän öjyjä talvisin, joten päivittäinen shampoo käyttö ei ole tarpeen. Käytä suihkumyssyä, jos tunnet olosi likaiseksi tai huuhtele lämpimällä vedellä ja käytä hoitoainetta.

Staattinen sähkö on yleensä kylmää ilmaa suurempi ongelma. Siksi kannattaakin käyttää hiuksiin jätettävää, suihkutettavaa hoitoainetta heti, kun tulet pois suihkusta. Jos käytät sen jälkeen hiustenkuivaajaa, älä laita sitä täydelle teholle. Jos hiuksesi ovat edelleen sähköiset, harkitse kerran viikossa käytettävää, syväkosteuttavaa hiusnaamiota.

Halpa ratkaisu: Osta pullollinen E-vitamiinia ja harjaa sitä hiuksiisi ennen nukkumaanmenoa.

Huulet 

Olet ehkä kuullut, että voit jäädä koukkuun huulirasvaan. Tämä ei pidä paikkaansa, mutta jos siltä tuntuu, huulirasvasi saattaa peittää piilevän ongelman.

Ihon päällä on suojaava kerros, ja kun ulkona on hyvin kuivaa, tuo kerros häiriintyy ja siihen ilmestyy repeämiä ja reikiä. Siksi mikä tahansa kosteus, jota huulillesi laitat, tihkuu takaisin ulos.

Ratkaisu on löytää kosteuttava huulirasva, jossa on lipidejä, jotka antavat huulten suojakerrokselle aikaa parantua. Vältä rasvoja, jotka ovat värillisiä ja pitkäkestoisia tai sisältävät mentolia.

Halpa ratkaisu: Vaseliini pitää kuivan ilman loitolla ja ehkäisee sinua nuolemasta huuliasi.

Iho 

Asiantuntijoiden mukaan talvella kannattaa etsiä ihovoiteita, jotka sisältävät keramideja, maitohappoja, peptidejä ja glyseriiniä. Vältä ikääntymisen vaikutuksia vastaan torjuvia tuotteita, sillä ne on suunniteltu pysäyttämään rypyt ja saattavat siksi kuivattaa ihoa. Hanki voide, joka sisältää E-vitamiinia.

Suihkurutiinisi ovat myös tärkeitä. Ensiksikin sinun pitää jättää kiehuva vesi väliin, sillä se kuorii iholtasi suojaavan kerroksen pois, jota on hankala palauttaa millään rasvalla. Vaihda saippuasi voidemaiseen versioon, mikä antaa sinulle kosteutta samalla kun puhdistaa ihosi.

Halpa ratkaisu: Ilmnskostutin makuuhuoneessa korvaa kosteuden, jonka lämmitys vie pois sisäilmasta pysäyttäen ongelman ennen kuin se on alkanutkaan.

Kynnet 

Mitä kynsien hoitoon tulee, öljy on kosteusvoidetta parempi vaihtoehto, asiantuntijat kertovat.

Hiero öljyä kynsinauhoihisi, ennen kuin vedät käsiisi hansikkaat ulos mennessäsi. Tämä antaa kosteudelle aikaa imeytyä.

Halpa ratkaisu: Ruokakaupan oliiviöljy toimii ihan yhtä hyvin kuin erityisesti kynsille tarkoitetut öljyt.

Sisäisesti 

Kaikkihan tietävät, että sisäinen kauneus merkitsee eniten. Ihan totta!

Yksi parhaista keinoista on syödä runsaasti omega-3-rasvahappoja. Niitä saa lohesta, manteleista ja sardiineista, ja ne ehkäisevät kuivuuden aiheuttamia tulehduksia.

Huolehdi myös, että saat riittävästi C- ja E-vitamiineja. C-vitamiini auttaa rakentamaan terveellistä kollageenia, ja sitä löytyy sitrushedelmistä, punaisesta paprikasta ja parsakaalista. E-vitamiinia taas löytyy auringonkukan siemenistä ja pähkinöistä. Se on antioksidantti, jota löytyy ihon päällikerroksista ja se suojaa sidekudosta pitämällä veden sisällä.

Halpa ratkaisu: Juo enemmän vettä. Ihosolusi koostuvat pääosin vedestä, ja se tavallaan parantaa sinut sisäisesti.

2 kommenttia