tutkimus ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosikymmenten aikana. Vielä 1950-luvulla keskityttiin tunnistamaan välttämättömiä ravintoaineita ja niiden tehtäviä sekä ehkäisemään ravintoaineiden puutostiloja. Nyt tutkimuksessa painotetaan kroonisten sairauksien ehkäisyä, ravintoaineiden toiminnan rakenteellista taustaa ja ravitsemukseen liittyvien sairauksien mekanismeja.
Youngin mukaan kestää silti vielä kauan, ennen kuin ravitsemus- ja geenitutkimuksessa päästään niin pitkälle, että ihmisille pystytään antamaan yksilöllisiä, perimään pohjautuvia ravitsemussuosituksia.
Lähde: Congress News – Daily News for the 17th International Congress of Nutrition. 1st edition. (August 2001, Vienna)
(MTV3/Finfood)
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat