Voi hyvin

Raikas makupari: punajuuri-suklaakakku

Raikas makupari: punajuuri-suklaakakku
Suklaa saa kaverikseen terveellisen punajuuren.
Julkaistu: 1.2.2016

Punajuuri-suklaakakku

12 palaa  |  valmistusaika 30 min + 1 t       

3 ½ dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

2 tl neilikkaa

2 tl vaniljasokeria

400 g punajuuria

250 g voita

4 munaa

Vuokaan:

voita

hasselpähkinärouhetta

Koristelu:

2 dl vispikermaa

2 tl sokeria

½ tl kanelia

1. Sekoita kuivat aineet.

2. Suojaa kädet värjäytymiseltä kumihanskoilla. Pese ja kuori punajuuret. Raasta hienoksi raasteeksi. Mitä hienompi raaste, sen mehevämpi kakku. Lisää raaste vatkaimella sekoittaen jauhoseoksen joukkoon.

3. Sulata voi ja sekoita jauho-punajuuriseokseen.

4. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten.

5. Voitele vuoka (halkaisija 24 cm) ja

jauhota hasselpähkinärouheella. Kaada

taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

6. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja

kanelilla. Tarjoa kakun kanssa.

Ohje: Samuli Karjula

Kommentoi »