Punainen huulipuna, näin onnistut!

Punainen huulipuna, näin onnistut!
Mikä sävy kannattaa valita huulille? Miten huulten rajoista saa tarkat ja huulista symmetriset? Meikkitaiteilija Ida Jokikunnas neuvoo ja näyttää, miten onnistut nopeasti.
Julkaistu 26.11.2019

Kirkkaan­punaiset huulet

Klassinen kirkkaanpunainen huulipuna sopii sekä arkeen että juhlaan. Muu meikki saa olla luonnollinen.

Klassisen punaiset huulet ovat aina muodissa. Ne sopivat moneen tyyliin. Huulten iho on hyvä kuoria ja kosteuttaa etukäteen, jotta voimaväri levittyy kauniisti ja pysyy kauniina. Levitä huulille reilusti huulirasvaa ja anna sen vaikuttaa huulilla muun meikin teon ajan. Näin saat hyvän kosteutuksen huulimeikin alle.

1. Aloita huulten punaaminen ylähuulen amorinkaarelta. Seuraa siveltimen kärjellä huulten omaa muotoa.

2. Kun amorinkaari on rajattu, siirry suupieliin. Vedä punaa ylähuulen suupielestä ylöspäin kohti amorinkaarta kuin rajaisit huulia.

3. Meikkaa samalla tavalla alahuuli. Rajaa ensin huulen keskiosa ja etene sitten suupielistä kohti keskiosaa.

4. Voit punata huulet loppuun rennommin nyt, kun punalla on raamit. Näin saat tarkan huulimeikin helposti.

Vinkki: Kun peset aamulla hampaat, harjaa lopuksi hammasharjalla kevyesti myös huulet. Levitä niille sitten huulirasvaa. Näin saat huulet ­kuorittua ja niistä tulee pehmeän kosteutetut meikkiä varten. Etenkin ­mattapuna paljastaa huulten ­kuivuuden, ja väri voi myös hilseillä pois rumasti.

Häivytetyt nudehuulet

Luonnolliset nudehuulet ovat yhtä iso trendi kuin punaisetkin huulet. Vaalea huulimeikki on varma valinta monen meikin kaveriksi.

1. Valitse pehmeä, jopa kermainen koostumus. Se ja huulten luontaista kiiltoa muistuttava kiiltoaste takaavat luonnollisen lopputuloksen. Levitä pari ohutta kerrosta punaa koko huulille suoraan puikosta.

2. Painele huulten rajoja sormella. Näin huulipuna häivyttyy pehmeäksi ja luonnolliseksi.

3. Käy lopuksi huulet kauttaaltaan läpi sormin taputtamalla. Puna asettuu tasaisesti ja pysyykin paremmin, koska ylimääräinen väri tarttuu sormeen. Lopputulos paljastaa huulten oman pintarakenteen. Kun rajat ovat pehmeän utuiset, koko huulimeikki näyttää siltä kuin punaa ei olisikaan.

Vinkki: Nudepunaa kannattaa lisätä myös poskille poskipunan sijaan. Se luo harmonisen ilmeen ja tuo kasvoille nuorekasta kuultoa.

Symmetrisiksi huijatut vadelmahuulet

Viileä vadelmanpunainen huulipuna raikastaa koko meikin. Sävy korostaa myös hampaiden valkoisuutta. Huulipunan hento kimalle tuo tyyliin juhlan tuntua.

1. Jos huulesi ovat epäsymmetriset ja puna on vaikea levittää tasaisesti, kokeile X-kikkaa. Piirrä ylähuulen keskelle X-kirjain.

2. Rajaa huuli huulipunalla niin, että rajaus yhdistyy X-kirjaimen yläsakaraan.

3. Toista sama alahuulelle ja punaa huulet loppuun rajauksien sisäpuolelta. Näin saat takuulla tarkan huulimeikin helposti ja huulista tulee symmetriset.

Vinkki: Levitä ennen huulten punaamista huulten reunoille kauttaaltaan korostustuotetta tai valo­kynää. Se korostaa huulia ja helpottaa tarkan huulimeikin tekoa. Korostustuote häivyttää myös mahdollisia juonteita huultenympä­rysiholta.

Luottonelikko: Kokeile näitä

Nestemäinen kirkkaanpunainen mattahuulipuna levittyy helposti, kuivuu pian ja pysyy pitkään. Ravista hylsyä ennen käyttöä. Jeffree Starin Liquid Lipstick Redrum 21,90 e. Kirkkaanpunainen, kaikille sopiva klassikkomattapuna kestää hyvin eikä kuivata huulia. MACin Lipstick Matte Russian Red 20,50 e. Luonnollisen, hieman roosaan taittavan nuden värin antaa kosteuttava, voidemainen huulipuna. Kicksin Lipstick Cream Praline 12,90 e. Vadelmanpunainen huulilakka kuivuu peittäväksi mattapunaksi, jossa on kimaltavia hippusia. Ravista ennen käyttöä. Jeffree Starin Velour Liquid Lipstick Hi, How Are Ya? 21,90 e.

Ida Jokikunnas on meikki- ja hiustaiteilija. Lue Idan blogia: terve.fi/blogit/idaiholla

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 7/2019.

1 kommentti