Pulahda veteen - kroppasi kiittää

Pulahda veteen - kroppasi kiittää
Mikään urheilulaji ei kehitä lihaksia, kiihdytä aineenvaihduntaa ja polta kaloreita niin kuin uiminen.
25.6.2015

Veden hyödyt 

Vesi on aineena 800 kertaa tiiviimpää kuin ilma, eli jokainen potku ja veto on pieni vastusharjoitus lihaksillesi. Uiminen harjoittaa eniten keskivartaloa, käsivarsia, lantiota ja pakaroita, ilman että se kuitenkaan rasittaa niveliäsi.

Vesi kelluttaa sinua, eikä nivelille tule painoa, kuten esimerkiksi hölkkäämisessä. Voit uida niin paljon kuin tahdot, ilman että siitä on mitään haittaa kehollesi. Uiminen myös kehittää lihaksiasi tehokkaasti, mikä johtaa aineenvaihdunnan kiihtymiseen – poltat siis enemmän kaloreita uinnin jälkeenkin.

Älä hätiköi 

Ei kannata hypätä veteen leikkimään Michael Phelpsiä ihan heti. Jos aloitat liian rankasti, et tule kestämään montaa minuuttia pidempään. Lihaksesi toimivat erilailla vedessä ja pelkän hengittämistekniikan opettelemiseen menee hetki.

Kun kaikkien lihastesi on toimittava yhdessä, on parempi, että aloittelet rauhallisesti ja kokeilet erilaisia uintityylejä vuorotellen. Uiminen on myös kivempaa, kun et vain kroolaa edestakaisin.  Pidä välillä myös taukoa, jos siltä tuntuu.

Ui selälläsi ja kokeile sammakkoa 

Kroolaaminen on kivaa, koska pääset nopeammin eteenpäin ja kalorit palavat vauhdilla. Mutta jos kokeilet selkäuintia, treenaat tehokkaasti selkälihaksiasi ja olkapäitäsi. Sammakkouinti taas puolestaan treenaa sisäreisiäsi, jotka usein jäävät huomiotta. Mitä enemmän vaihtelet uintityyliä, sitä mielekkäämpänä uiminen pysyy, ja sitä tasapainoisemmin harjoitat lihaksiasi. 

Kommentoi »