Terve.fi

Poskiontelo-ongelmia? – tässä saattaa olla syy

Poskiontelo-ongelmia? – tässä saattaa olla syy
Eräät krooniset poskiontelo-ongelmat saattavat johtua hyvien bakteerien puutteesta.
Julkaistu 13.9.2012

Ongelmia on mahdollista hoitaa, jos poskionteloiden bakteeritasapaino palautetaan lisäämällä niihin hyviä bakteereja.

Tutkimus oli hyvin pieni, minkä takia lisätutkimukset ovat tarpeen, ennen kuin mahdollisia uusia hoitomuotoja voidaan kehittää, kertoo NBC.

Tutkimuksessa analysoitiin kymmenen kroonisista poskiontelo-ongelmista kärsivän henkilön ja kymmenen terveen henkilön bakteerikantoja. Poskiontelo-ongelmista kärsivillä huomattiin olevan vähemmän bakteereja poskionteloissaan kuin terveillä ihmisillä. Heillä huomattiin varsinkin vähemmän bakteereja, jotka tuottavat maitohappobakteereja ja enemmän C. tuberculostericum-nimisiä bakteereja. Hiiritutkimuksessa huomattiin C. tuberculostericum-bakteerin aiheuttavan kroonisia poskiontelo-ongelmia ja maitohappobakteerien estävän niitä.

Tutkimukset osoittavat, että ihmisen koko bakteerikanta, eivät ainoastaan ns. huonot bakteerit, vaikuttavat tiettyjen sairauksien kehittymiseen. Tämän lisäksi huomattiin, että maitohappoja kehittävä L.sakei-bakteeri saattaa auttaa poskiontelo-ongelmien hoidossa.

NBC:n mukaan tutkijat uskovat, että bakteeritasapainon muutokset saattavat johtua viruksista tai ihmiselle annetuista antibiooteista. Voisi siis ehkä olla järkevämpää hoitaa potilaita hyvillä bakteereilla kuin antibiooteilla.

Lähde: NBC

2 kommenttia