Voi hyvin

Planeetat: Rakkauden planeetta Venus tuo lempeitä tuulia

Planeetat: Rakkauden planeetta Venus tuo lempeitä tuulia
Toukokuu on lempeän ja vastaanottavaisen feminiinin energian juhlaa, kun rakkauden planeettana tunnettu Venus siirtyy eläinradalla hoivaavaan rapuun. Silloin on hyvä hetki jakaa lämpöä ympärilleen.
Julkaistu 29.5.2023

Maan naapuriplaneettaa Venusta kutsutaan usein sisarplaneetaksemme. Näiden kahden koko ja koostumus ovatkin melko samanlaisia.

Planeettojen suurena erona on lämpötila, sillä Venus on Auringon jälkeen aurinkokunnan kuumin planeetta siellä hallitsevan kasvihuoneilmiön vuoksi. Punertavan taivaankappaleen pinnalla voi nähdä tulivuorenpurkauksia, eikä lämpötila siellä koskaan laske alle 400 asteen.

Nimensä Venus on saanut roomalaisen mytologian rakkauden ja kauneuden jumalattaren mukaan. Lieneekö syynä ollut planeetan luontainen tulisuus.

Astrologiassa Venus on sekä härän että vaa’an hallitsijaplaneetta. Astrologisella kartalla se kertoo rakkaudesta, nautinnoista, arvoista sekä suhtautumisestamme materiaan, kauneuteen ja taiteeseen.

Jos sinulla on Venus kaksosissa, rakkauden kielenä saattaa toimia sanalliset hellyydenosoitukset sekä älylliset keskustelut. Arjen täytyy olla vaihtelevaa, jotta mielenkiintosi pysyy yllä.

Venus neitsyessä sen sijaan arvostaa sujuvaa arkea, ja palvelusten tekeminen toimii rakkauden osoituksena. Kukapa ei ilahtuisi, jos pitkän työpäivän jälkeen kotona odottaa valmiiksi loihdittu herkullinen ateria.

Venus kertoo myös siitä, miten ilmaisemme naisellista puoltamme sekä minkälaisiin piirteisiin tunnemme vetoa, kun valitsemme kumppania.

Esimerkiksi jos astrologisella kartalla Venus on härässä, henkilö saattaa tuntea vetoa ihmisiin, joilta löytyy härkään liitettäviä piirteitä. Ihannekumppani on aistillinen, kaunis, ahkera ja luotettava. Tällöin jopa härkään liitettävä itsepäisyys saattaa näyttäytyä ajoittain hellyttävänä.

Venus liittyy myös suhteeseen materiaan ja rahaan. Venus kauriissa voi olla huomattavasti säästäväisempi rahan kanssa kuin Venus oinaassa, jolloin henkilö voi tehdä herkästi impulssiostoksia.

Lisäksi Venus ilmentää arvomaailmaa, käsityksiämme siitä, mitä pidämme tärkeänä. Näin se on keskeinen osa minäkuvaamme. Esimerkiksi kun Venus on vesimiehessä, arvokasta saattaa olla vapaus. Jos se taas sijaitsee skorpionissa, tärkein arvo voi olla rehellisyys.

Sisarplaneettamme merkitys astrologiassa on huomattava. Kun käyttää Venusta apuna itsereflektoinnissa, se voi opettaa meille paljon itsestämme ja tavastamme nähdä maailmaa. Tutkimusmatkalla on kuitenkin hyvä muistaa venusmainen lempeys itseämme kohtaan.

Nyt on hyvä aika uudistaa kotia tai nauttia ajasta perheen kanssa.

Kosminen pari

Rapu ja Venus edustavat feminiinienergian kahta ääripäätä. Pian saamme juhlia näiden kahden upean voiman yhdistymistä, sillä Venus siirtyy ravun merkkiin 7. toukokuuta. Se viipyy siellä kesäkuun alkuun asti.

Rapu on arkkityypiltään äidillinen, pullantuoksuinen ja kotoisa. Rapuun yhdistetään usein turvallisuus ja tunteiden vapaa ilmaisu. Se, että uskaltaa olla herkkä, on vahvuutta. Sen sijaan Venus on astrologiselta luonteeltaan rapumaista energiaa viettelevämpi ja toiminnallisempi.

Venus on yhteydessä rapuun erityisellä tavalla. Venus tuntee olonsa kotoisaksi kyseisessä eläinradan merkissä, joka motivoi meitä tässä ajassa etsimään turvallisia ihmissuhteita. Sitoutuminen tuo meille turvaa, ja aika suosii seuraavan askeleen ottamista parisuhteissa.

Myös kotiin ja perheeseen liittyvät asiat ovat tärkeitä tälle kosmiselle parille. Nyt on hyvä aika sisustaa kotia uuteen uskoon tai nauttia laatuajasta perheen kanssa.

Toukokuu on pehmeiden arvojen aikaa, ja halukkaan on helppo vastaanottaa ja jakaa lempeyttä ympärilleen. Tätä mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä.

Eniten Venuksesta ravun merkissä hyötyvät ravut, nousevat ravut sekä ne, joilla Venus on ravun merkissä. Myös erityisesti oinaat, vaa’at ja kauriit voivat tuntea ihanan muutoksen olevan ilmassa.

Jaetaan rakkautta ympärillemme!

Venus on rytmiltään nopea planeetta. Se kiertää eläinradan ympäri noin seitsemässä kuukaudessa.

Aamu- ja iltatähti

Olet saattanut nähdä upean kirkkaan pisteen taivaalla juuri ennen auringonnousua tai auringonlaskun jälkeen. Se on Venus, jonka lempinimiä tässä yhteydessä ovat myös aamu- ja iltatähti.

Venus on kolmanneksi kirkkain kohde maasta katsottuna heti Auringon ja Kuun jälkeen. Se loistaa kirkkaasti, koska se on lähellä maata ja lisäksi sen pilvikerros heijastaa auringonvaloa peilin lailla.

Kumman tähden aikaan?

Astrologiselta kartaltasi on hyvin helppo katsoa, oletko syntynyt aamu- vai iltatähden aikaan. Jos Venus on kartalla ennen Aurinkoa, olet syntynyt aamutähden aikaan. Jos taas Venus löytyy sieltä Auringon jälkeen, olet syntynyt iltatähden aikaan.

Esimerkiksi jos Venus on härässä ja Aurinko kaksosissa, olet syntynyt aamutähden aikaan. Jos taas sinun Aurinkosi on kaksosissa, mutta Venus ravussa, olet syntynyt iltatähden aikaan.

Venus ruokkii romantiikkaa

Jos olet syntynyt aamutähden aikaan, saatat olla ulospäinsuuntautuneempi ja aloitteellisempi romantiikkaan liittyvissä asioissa verrattuna iltatähden aikaan syntyneisiin. Romantiikan nälkäisillä tunne on ohjaava voima, ja heidän mielestään ajatella ehtii myöhemmin. Aamutähti saattaa myös helpottaa siirtymistä eteenpäin pettymyksistä.

Jos Venus oli iltatähti syntymähetkelläsi, suhtautumisesi romantiikkaan voi olla hieman passiivisempaa ja mukavuudenhaluisempaa kuin aamutähden hallitsemilla. Iltatähteläisiä pidetään myös herkempinä ja mukautuvaisempina kuin aamutähteläisiä.

Milja Haltsonen

on ammattiastrologi, kulttuurituottaja ja yrittäjä. Hän on astrologiaan, meditointiin ja rentoutukseen sekä hyvinvointitapahtumiin keskittyvän Henkisen kasvun Kajon toinen perustaja. Planeetat-sarjassa tutustutaan taivaankappaleisiin hieman lähemmin.

Milja Haltsonen. Kuva: Oona Hänninen.
Kommentoi »