Voi hyvin

Planeetat: Saturnus vie kohti unelmia

Planeetat: Saturnus vie kohti unelmia
Kun ankarasta maineestaan tunnettu Saturnus siirtyy taivaankannella vesimiehen merkistä kaloihin, on aika tehdä konkreettisia siirtoja unelmien tavoittamiseksi.
Julkaistu 15.5.2023

Saturnus on aurinkokunnan toiseksi suurin planeetta ja tunnettu upeista renkaistaan. Auringosta lukien se on kuudes planeetta ja viimeinen, jonka voimme nähdä maasta paljain silmin.

Tämän vuoksi sitä pidettiin muinoin porttina tämän- ja tuonpuoleisen välillä.

Saturnus on saanut nimensä roomalaisten palvomalta Saturnus-jumalalta.

Saturnus oli maatalouden, runsauden ja ajan jumala. Astrologiassa Saturnus on johtaviin maamerkkeihin kuuluvan kauriin hallitsijaplaneetta.

Sen negatiivisiin puoliin kuuluu kurinalaisuus, niukkuus sekä ankaruus. Toisaalta sen luonteeseen kuuluu myös pitkäjänteisyys, ahkeruus sekä asioiden näkeminen sellaisena kuin ne ovat – ilman sokerikuorrutusta.

Aika ja toisaalta sen rajallisuus liitetään Saturnuksen energiaan. Saturnuksen sijainti astrologisella syntymäkartalla kertoo, minkä asian oppimiseen meillä menee paljon aikaa ja vaivaa.

Ajanjakson kantavia voimia ovat usko ja toivo parempaan.

Saturnus on viettänyt edelliset kolmisen vuotta vesimiehen analyyttisessä ja yhteisöllisessä energiassa.

Ehkä huomasit kyseisenä aikana etsiväsi hengenheimolaisia? Ehkä löysitkin kaipaamasi ryhmän tai yhteisön olemalla oma, yksilöllinen itsesi?

Jos olet ollut peloton ja autenttinen oma itsesi muiden mielipiteistä välittämättä, nyt Saturnus palkitsee sinut. Palkintona on yhteenkuuluvuuden tunne ihmisiin, ryhmiin tai aatteisiin, joilla olet ympäröinyt itsesi.

Maaliskuun 7. päivänä Saturnus jättää taakseen järkiperäisen vesimiehen merkin ja siirtyy melkein kolmeksi vuodeksi tunteellisena tunnettuun kalojen merkkiin. Tämä tuo mukanaan suuren muutoksen ympäröivässä energiassa.

Yhteisöistä, jotka olemme muodostaneet, on määrä tulla perhettämme ja ystäviämme Saturnuksen ollessa kalojen merkissä. On tullut aika avata sydämemme muille.

Saturnuksen sijaitessa kaloissa unelmien on määrä saada konkreettinen muoto. Kantavana voimana ajanjaksossa on usko ja toivo parempaan.

Tämä kaikki vaatii kuitenkin uurastusta: uskoamme koetellaan ja joudumme kohtaamaan pelkojamme.

Saturnuksen siirtyminen kaloihin vaikuttaa kollektiivisesti, eli kaikkiin. Kuitenkin vaikutus on suurin niillä, joiden syntymäkartalla Saturnus sijaitsee kaloissa tai jotka ovat aurinkomerkiltään tai nousevalta merkiltään kaksosia, neitsyitä, jousimiehiä tai kaloja.

Seitsemän vuoden syklit

Oletko huomannut seitsemän vuoden syklit elämässäsi? Astrologian näkökulmasta kyse on jaksosta, jolloin Aurinkoa kiertävä Saturnus tekee tärkeitä pääaspekteja (konjunktio, neliö tai oppositio) syntymäkartan Saturnuksen sijaintiin nähden.

Siten voi ajatella, että seitsemän vuoden välein joudumme kohtaamaan uuden haasteen. Nämä ovat äärimmäisen voimakkaita karman sovittamisen ja henkisen kasvun jaksoja.

Vaikka seitsemän vuoden välein kohdalle voi tulla uusi kasvunpaikka, velvollisuus tai vastuu, ei näitä jaksoja tarvitse pelätä. Niiden tarkoitus on saada sinut näkemään itsesi ja tekemään tarvittavat muutokset, jotta voit olla entistä vahvemmin oma itsesi.

Saturnuksen renkaat koostuvat pääasiassa jäästä, kivestä ja pölystä. Jää- ja kivikappaleitten koko vaihtelee mikroskooppisen pienistä suuriin kimpaleisiin.

Karman herra

Karma on buddhalainen, hindulainen ja jainalainen käsitys, jonka mukaan jokaisella teolla on seuraus. Tämä tarkoittaa, että henkilön tämänhetkiset olosuhteet ovat seurausta edellisten elämien päätöksistä, ajatuksista ja teoista.

Syyn ja seurauksen laki tuo ymmärrystä käsitteille vastuu ja oikeudenmukaisuus – eli juuri niihin asioihin, jotka liitetään myös Saturnukseen.

Saturnuksen sijainti astrologisella kartalla kertoo, missä teemoissa kohtaamme merkittäviä haasteita ja karmaa aiemmista teoistamme, mutta sen myötä meillä on myös mahdollisuus suureen henkiseen kasvuun.

Saturnus on luonteeltaan ankara opettaja, joka haluaa oppilaansa oppivan keinoja kaihtamatta ja aikaa katsomatta.

Saturnuksen opit ovat hitaita ja vaativat päämäärätietoisuutta. Palkinto on kuitenkin kaiken arvoinen: vapauden ja eheyden tuntemus.

Milja Haltsonen

on ammattiastrologi, kulttuurituottaja ja yrittäjä. Hän on astrologiaan, meditointiin ja rentoutukseen sekä hyvinvointitapahtumiin keskittyvän Henkisen kasvun Kajon toinen perustaja. Hän kirjoittaa Voi Hyvin -lehteen uutta Planeetat-sarjaa, jossa tutustutaan näihin taivaankappaleisiin hieman lähemmin.

Milja Haltsonen. Kuva: Oona Hänninen

Tämä on kolmas osa Planeetat-sarjasta, joka ilmestyy Voi hyvin -lehdessä vuonna 2023.

Kommentoi »