Voi hyvin

Planeetat: Neptunus tuo myötätunnon

Planeetat: Neptunus tuo myötätunnon
Miltä kuulostaisi kosminen tuulahdus myötätuntoa ja henkistä johdatusta? Neptunus voi tuoda sitä mukanaan näytellessään suurta roolia taivaankannen tapahtumissa.
Julkaistu 9.5.2023

Neptunus on aurinkokuntamme uloin planeetta, joka on tunnettu sinisestä väristään ja sen pinnalla erottuvista myrskyistään. Neptunus löydettiin vuonna 1846, ja se on saanut nimensä roomalaisten meren jumalalta. Kreikkalaisessa mytologiassa Neptunus tunnettiin Poseidonina.

Neptunus siirtyi kalojen merkkiin vuonna 2011 ja viipyy siellä vielä vuoden 2026 tammikuuhun saakka. Astrologiassa Neptunus on kalojen moderni hallitsijaplaneetta. Siten se on tällä hetkellä ’kotonaan’, eli täydessä energiassaan.

Kun pohdimme kalojen symbolin merkitystä, voimme ymmärtää paremmin Neptunuksen energiaa. Symbolissa kaksi kalaa ui vastakkaisiin suuntiin: ensimmäinen pyrkii kohti yksilöllisyyttä ja jälkimmäinen universaaliutta.

Tärkeä viesti onkin, että meidän ei tarvitse kokonaan menettää yksilöllisyyttämme tunteaksemme ykseyttä. Henkinen ihminen voi tuntea ykseyden luonnon, puun tai vuoren kanssa, mutta kuitenkin samalla erottaa olevansa tästä erillinen osa maailmankaikkeutta. Neptunuksen energia tuntee toisen kivun omanaan, ja siksi sen suurimpia hyveitä on myötätunto.

Planeetta liitetään myös pyyteettömään rakkauteen, spirituaalisuuteen sekä anteeksiantoon. Jos henkilöllä on voimakas Neptunus astrologisella kartallaan, hänelle saattaa olla haastavaa erottaa yksilöllisyys ja ykseys toisistaan.

”Voimakkaasti Neptunus-energiaa säteilevät ihmiset ovat runosieluja.”
astrologi Milja Haltsonen

Illuusiot ja harhat

Neptunuksen negatiivisiin puoliin kuuluvat illuusiot, harhat ja romantisointi. Planeetta yhdistetään myös eskapismiin, jota voivat olla esimerkiksi päihteet, televisio tai haavemaailmat.

Irrationaalisen luonteensa vuoksi voimakkaasti Neptunus-energiaa säteilevät ihmiset ovat todellisia runosieluja. Vesielementtiin liitettävä Neptunus tarjoaa korkeita ja huumaavia tunteita sekä kivuliaita ja jyrkkiä laskuja.

Neptunuksen kierto koko eläinradan ympäri kestää peräti 165 vuotta. Hitautensa vuoksi planeetta on astrologiselta luonteeltaan ja vaikutukseltaan enemmän kollektiivinen kuin persoonaan suoraan kohdistuva.

Laadultaan Neptunus on feminiininen, eli se suuntaa energiansa sisäänpäin kollektiiviseen alitajuntaan.

Manifestointi toimii parhaiten, kun uskoo unelmiin. Neptunuksen energia on voimakas helmikuun ajan. Siksi nyt on paras hetki tehdä unelmista totta – ensin alitajunnassa, minkä jälkeen voi jäädä odottelemaan niiden toteutumista fyysisessä muodossa.

Neptunus kuljettaa meitä kohti korkeampia värähtelyjä. Sen viestit voivat saapua unissa, numeroina, tunteina tai etiäisinä. Jos pystyt olemaan avoin merkeille, ehkä tyyneys ja rauha odottavat matkan päässä.

Neptunuksen sininen väri johtuu sen kaasukehässä olevasta metaanista.

Mitä on manifestointi?

Tiivistäen ilmaistuna manifestointi tarkoittaa toivomista ja sitä voi hyvin verrata rukoukseen. Toivomukset toteutuvat parhaiten niiden tullessa puhtaasta sydämestä. Manifestoinnin jälkeen mikään harvemmin tipahtaa suoraan syliin, mutta saatat saada merkkejä, inspiraatiota ja rohkeutta mennä kohti toivomaasi suuntaa.

Vuoden maagisin päivä

Tämän vuoden maagisin päivä on helmikuussa, kun uusikuu on kalojen merkissä 20.2.2023.

Astrologisesti uusikuu kalojen merkissä aloittaa noin puoli vuotta kestävän syklin ja toimii voimakkaana hetkenä manifestointiin ja uusille aloituksille. Tärkeimpiä teemoja ovat kalojen merkin hallitsijan Neptunuksen ominaisuudet: myötätunto, pyyteetön rakkaus, anteeksianto, ykseys, irtipäästäminen ja unelmat.

Sykli päättyy 31.8. täyteenkuuhun kalojen merkissä, jolloin voit katsoa, ovatko alitajuntaiset viestisi saaneet fyysisen muodon.

Uusikuu vaikuttaa kaikkiin, mutta sen voiman voivat tuntea erityisen voimakkaasti: kalat, neitsyt, kaksoset ja jousimies.

Uudenkuun harjoituksena voit kysyä itseltäsi:

  • Mitä myötätunto voi saada aikaan?
  • Miltä pyyteetön rakkaus tuntuu? Mihin haluat sen kohdistaa? Keneltä saat pyyteetöntä rakkautta?
  • Kenelle voit antaa anteeksi?
  • Mistä voit päästää irti, jotta parempaa voisi tulla tilalle?
  • Mistä unelmoit? Miten pääset kohti unelmiasi?

Planeetat jaetaan eri ryhmiin

Astrologiassa planeetat jaetaan persoonallisiin, sosiaalisiin sekä kollektiivisiin.

Persoonalliset planeetat:

Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus ja Mars

Persoonalliset planeetat vaikuttavat nimensä mukaisesti ihmisen luonteenpiirteisiin.

Sosiaaliset planeetat:

Jupiter ja Saturnus

Sosiaaliset planeetat eivät vaikuta suoraan luonteeseen vaan toimivat yhteistyössä persoonallisten planeettojen kanssa. Ne kertovat sosiaalisesta ympäristöstämme ja taipumuksistamme.

Kollektiiviset planeetat:

Uranus, Neptunus ja Pluto

Kollektiivisten planeettojen vaikutusta voidaan pitää sukupolvikokemuksena ja ne vaikuttavat yhteiseen toimintaan (Uranus) tai alitajuntaan (Neptunus).

Milja Haltsonen

on ammattiastrologi, kulttuurituottaja ja yrittäjä. Hän on astrologiaan, meditointiin ja rentoutukseen sekä hyvinvointitapahtumiin keskittyvän Henkisen kasvun Kajon toinen perustaja. Hän kirjoittaa Voi hyvin -lehteen Planeetat-sarjaa, jossa tutustutaan näihin taivaankappaleisiin hieman lähemmin.

Milja Haltsonen. Kuva: Oona Hänninen.

Tämä on toinen osa Planeetat-sarjasta, joka ilmestyy Voi hyvin -lehdessä vuonna 2023.

Kommentoi »