Horoskoopit

Planeetat: Mars – intohimon ja vihan planeetta

Onko sinulla energiaa vaikka muille jakaa? Vai tunnetko olevasi täysin vailla puhtia? Planeetoista Mars on se, joka kertoo ja opettaa meille sisäisestä voimastamme.

Teksti Milja Haltsonen
Kuvat Adobe Stock
5.9.2023 | Päivitetty 28.11.2023 | Voi hyvin

Mars on saanut nimensä roomalaisessa mytologiassa esiintyvän sodanjumalan mukaan. Planeetta on tunnettu punaisesta väristään, joka johtuu sen ilmakehässä olevasta ruosteesta.

Punainen väri symboloi voiman tunnetta, intohimoa, aggressiota ja jopa vihaa. Ne ovat kaikki tunteita, jotka saavat asioita liikkeelle. Myös Marsiin liitetään astrologiassa samanlaisia voimallisia teemoja.

Vihaan liitetään helposti negatiivisia mielleyhtymiä, mutta tosiasiassa jokainen meistä tarvitsee tunnetta: viha asettaa rajat, kertoo, mitä minulle saa tehdä ja mitä ei.

Omaa Mars-merkkiään ymmärtämällä voi pohtia, onko oma tapa riidellä kaikkein rakentavin.

Esimerkiksi turhautuessaan henkilö, jolla on Mars oinaassa, saattaa olla turhan räjähdysherkkä. Mars-merkiltään rapu sulkeutuu ja murjottaa, kun Mars-kaksonen puolestaan vastaa tilanteeseen sanallisella hyökkäyksellä.

Voisiko Mars-oinas laskea ensi kerralla kymmeneen ennen kuin reagoi? Ehkä Mars-rapu voi miettiä, pääsisikö riitatilanteessa paremmin eteenpäin ilman mykkäkoulua.

Mars-kaksosen on taas hyvä muistaa, että vaikka itse ei tarkoita kaikkea sitä, mitä sanoo riidan melskeissä, toinen osapuoli ei välttämättä koskaan unohda satuttavia sanoja. Itsetuntoon syntynyt särö saattaa olla pysyvä.

Marsin tarkoitus on opettaa tervettä itsekkyyttä. Parhaimmillaan vihan voi kääntää voimavaraksi, jolla pystymme asettamaan itsellemme ja muille terveet rajat.

Intohimon ja vihan planeetta Mars opettaa sisäisestä voimasta.

Mars tuo energiapurskeen

Marsiin liittyy myös seksuaalisuus, fyysisyys ja intohimo. Mars-leijona voi tarvita paljon huomiota rakastajaltaan. Mars-härkä nauttii aistikkuudesta. Mars-skorpionille on tärkeää rakentaa syvä yhteys ennen fyysistä kosketusta.

Mars on oinaan hallitsijaplaneetta. Oinas on johtava tulimerkki ja ensimmäinen eläinradan merkeistä. Siitä alkaa astrologinen vuosi.

Oinas ja Mars nauttivat siitä, että saavat toimia pioneereina, tehdä asiat ensimmäisenä. Mars on moottori toiminnan käynnistämisessä. Planeetan aspektit astrologisella kartalla aiheuttavat liikettä ja energiaa. Aspekteilla tarkoitetaan geometrisiä kulmia planeettojen välillä, joita astrologit käyttävät apunaan ajankuvan ja tulevaisuuden tulkinnassa.

Mars kiertää Auringon ympäri hieman alle kahdessa vuodessa, eli se viipyy yhdessä eläinradan merkissä noin kaksi kuukautta.

Lähes koko elokuun 2023 Mars liikkuu neitsyessä. Tämä sijainti voi lisätä voiman tunnetta, intohimoa ja tehokkuutta erityisesti työhön, arkeen, rutiineihin ja terveyteen liittyvissä asioissa.

Elokuu voi olla erityisen hedelmällinen niille, joiden syntymäkartalla Mars sijaitsee maamerkissä, eli neitsyessä, kauriissa tai härässä.

Aivan elokuun lopulla, 28. päivänä, Mars siirtyy neitsyestä vaakaan, jolloin painottuvat verkostoituminen ja ihmissuhteet. Se on myös otollista aikaa virkistää omaa ulkoista olemusta vaikkapa uudella kampauksella.

Alkusyksyn energiapurskaus koskettaa erityisesti niitä, joilla on Mars kaksosen, vaa’an tai vesimiehen merkissä.

Mars vuoristomaisemassa
Marsissa on maan tavoin neljä eri vuodenaikaa, ja sillä on kaksi omaa kuuta, Phobos ja Deimos.

Nopeaa toimintaa vai harkittuja tekoja?

Astrologisella kartalla Marsin sijainti eläinradalla kertoo siitä, mikä on merkin tyypillinen tapa toimia. Se kertoo, miten tavoittelemme intohimomme kohteita. Samalla se antaa viitteitä siitä, kuinka voimme itse olla suurin este matkalla päämääräämme kohti.

Lyhyet tulkinnat Marsin sijainnista eri eläinradan merkeissä:

Oinaassa:

Et pelkää tarttua toimeen ja useimmiten luotat kykyihisi. Olet usein projektien aloittaja. Haasteesi voi olla liika impulsiivisuus ja räjähtävyys.

Härässä:

Teet asiat harkitusti ja huolellisesti alusta loppuun. Kun olet päättänyt tehdä jotain, mieltäsi voi olla haastavaa muuttaa.

Kaksosissa:

Olet nopeatempoinen ja tiedonjanoinen. Yhdessä hetkessä sinua kiinnostaa yksi asia ja toisessa toinen. Sinulla on todennäköisesti paljon erilaisia projekteja meneillään, mutta niiden loppuun saattaminen on todellinen haaste.

Ravussa:

Tunteet ohjaavat toimintaasi, ja tiedät myös, miten vaikuttaa muiden tunteisiin. Tiukan paikan tullen saatat sulkeutua, etkä pysty lähtemään pois mukavuusalueeltasi.

Leijonassa:

Oikeamielisyys on kompassina toiminnassasi ja puolustat heikommassa asemassa olevia. Toisaalta sinulta ei puutu draamantajua, mikä ajoittain saattaa olla haasteesi.

Neitsyessä:

Olet työssäsi energinen ja taitava sekä autat muita. Pitkäjänteinen suunnittelu ja eteneminen kohti tavoitteita hioo ammattitaitosi huippuunsa. Saatat kuitenkin itse olla pahin kriitikkosi.

Vaa’assa

Olet diplomaattinen toimissasi. Etsit tasapainoa elämääsi ja koetat pitää sitä aktiivisesti yllä. Saatat vältellä konflikteja viimeiseen asti, ja riitatilanteet voivat olla sinulle todella kuormittavia.

Skorpionissa:

Toimit hyvin paineen alla ja kriisitilanteissa. Ymmärrät, kuinka ihmismieli toimii. Haasteenasi saattaa olla muiden manipulointi tai muu vallankäyttö, jotta saat tahtosi läpi.

Jousimiehessä:

Olet ennakkoluuloton ja uskallat tavoitella suuriakin unelmiasi. Varjopuolena saattaa olla liiallinen kilpailuhenkisyys ja hyvään onneen luottaminen.

Kauriissa:

Olet pitkäjänteinen tavoitteissasi, etkä anna helposti periksi. Olet niin vastuullinen, että toisinaan unohdat antaa itsesi nauttia elämän iloista.

Vesimiehessä:

Sinulle on tärkeää toteuttaa itseäsi vapaasti, niin että välillä yllätät toimillasi jopa itsesi. Koska sinulle vapaus on niin tärkeää, saatat toisinaan unohtaa ottaa toisten tunteet huomioon.

Kaloissa:

Sinulle on luontaista toimia intuitiosi johdattamana ja aistia universumin näkymättömiä merkkejä. Saatat kuitenkin romantisoida asioita liikaa, jolloin välillä todellisuudentajusi voi pettää.

Milja Haltsonen

on ammattiastrologi, kulttuurituottaja ja yrittäjä. Hän on astrologiaan, meditointiin ja rentoutukseen sekä hyvinvointitapahtumiin keskittyvän Henkisen kasvun Kajon toinen perustaja. Hän kirjoittaa Voi Hyvin -lehteen Planeetat-sarjaa, jossa tutustutaan näihin taivaankappaleisiin hieman lähemmin.

Milja Haltsonen hymyilee, katsoo kameraan pensaan edessä
Milja Haltsonen. Kuva: Oona Hänninen

Kuvateksti:

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi