Horoskoopit

Planeetat: Aurinko – valon ja varjon valtias

Auringonpimennys voi viedä meidät lähemmäksi kohtaloamme, jos olemme valmiita avaamaan oven uudelle. Syntymäkartalla Aurinko paljastaa ytimemme.

Teksti Milja Haltsonen
Kuvat Adobe Stock
25.5.2023 | Päivitetty 30.11.2023 | Voi hyvin

Aurinko on taivaankannen kiistaton hallitsija. Se on aurinkokunnan keskus muiden planeettojen kiertäessä kehää sen ympärillä. Se on valtava tähti, joka on peräti 109 kertaa maapallon kokoinen.

Maapallolle taivaan jättiläinen on elinehto ja suurin energianlähteemme. Se antaa meille valon ja lämmön, elämän. Aurinkoa ei ole syyttä palvottu ja juhlittu läpi historian. Sen mukaan on nimetty jumalia ja oma viikonpäivä, sunnuntai.

Astrologiassa aurinkomerkillä viitataan siihen eläinradan kuvioon, jossa Aurinko oli ihmisen syntymähetkellä. Esimerkiksi jos se oli kaloissa, hän on kalat.

Myös astrologiassa aurinkomerkki on kaiken keskus: se paljastaa ydinolemuksemme. Se kertoo, miten ilmaisemme energiaamme, missä olemme luontaisesti lahjakkaita ja luovia. Aurinko on autenttinen olemuksemme ja potentiaalimme.

Jokaisella aurinkomerkillä on omat valo- ja varjopuolensa. Ihmisestä itsestään riippuu, kumman näistä valjastaa käyttöönsä. Meillä on mahdollisuus kehittää itseämme läpi elämän, jotta voimme loistaa Auringon kirkkainta valoa.

Vaikka aurinkomerkki määrää astrologian mukaan suuren osan kantajansa perusominaisuuksista ja valmiuksista, se ei ole läheskään koko totuus.

Olemme kosminen sekoitus erilaisia planeettakuvioita ja -vahvuuksia, aspekteja, asteroideja ja laskennallisia pisteitä. Painotukset kullakin syntymäkartalla ovat uniikkeja, täydellisiä omalla tavallaan.

Auringonpimennys tuo uuden alun

Kautta aikojen auringonpimennykset ovat aiheuttaneet pelkoa ja kaaosta. Kun pimeys yllättäen valtaa valon, ei ole ihme, että muinoin on ajateltu jopa maailmanlopun koittavan. Myös astrologiassa ilmiöön liitetään mystiikkaa ja odottamattomia tapahtumia.

Aurinko pimenee, kun maasta katsottuna Kuu asettuu samalle linjalle Auringon ja maan väliin. Näin Kuu peittää varjollaan osittain tai kokonaan Auringon.

Pimennyksiä tapahtuu kahdesta viiteen vuodessa, mutta ne eivät näy kaikkialla maapallolla samaan aikaan.

Tänä keväänä auringonpimennys koettiin 20.4. Auringon sijaitessa oinaan tähtikuviossa. Oinas on tunnettu dynaamisesta, rohkeasta ja yritteliäästä luonteestaan.

Pimennyksen aikaan on aina uusikuu, jolloin astrologian näkökulmasta on paras hetki aloittaa uutta. Oinasmainen energia sävyttää nyt uudenkuun aikaa.

Kiinnitä turvavyöt ja nauti uusien alkujen vauhdista! Ehkä jokin ovi on aukeamassa juuri sinulle.

Astrologisesti auringonpimennyksen vaikutusten uskotaan jatkuvan noin kuusi kuukautta pimennyksestä. Tuo hetki aloittaa itse kunkin kohdalla omanlaisensa tapahtumaketjun.

Auringonpimennyksissä on mukana aina kuun noususolmuiksi kutsutut laskennalliset pisteet, jotka liitetään astrologiassa kohtaloon ja kasvusuuntaan elämässä.

Pimennykset voivat tuoda mukanaan positiivisia tai negatiivisia tapahtumia, mutta kuunsolmut tuovat niihin ripauksen maagista kohtalon kosketusta. Ne vievät sinua kohti sitä kasvua, mitä tarvitset.

Auringonpimennys on meille kaikille merkityksellinen, mutta erityisesti siitä voivat hyötyä loppupään oinaat, vaa’at, ravut ja kauriit sekä alkupään härät, skorpionit, leijonat ja vesimiehet.

Lue myös: Luulitko, että horoskoopit ovat viihdettä? Toimittaja tilasi tähtikarttansa ja huomasi, mistä horoskooppi-intoilussa on todella kyse

Aurinko
Aurinko on nykytiedon mukaan noin 4,5 miljardia vuotta vanha. Seuraava täydellinen auringonpimennys nähdään vain maapallon toisella puolella, ei Suomessa.

Vastapari opettaa

Jokaisella eläinradan merkillä on vastamerkkinsä, joka voi tarjota avaimet kehitykseen. Voisitko oppia jotain vastapariltasi?

Oinas ja vaaka

Oinas tunnetaan uskaliaana ja itsenäisenä toimijana. Mutta hänellä saattaa olla impulsiivisia ja itsekeskeisiä piirteitä. Oinas voi oppia vaa’alta diplomaattisuutta ja harmonian tärkeyttä.

Vaaka hukkaa helposti oman identiteettinsä, jos hän miettii liikaa, mitä muut ajattelevat. Oinas kannustaa vaakaa itsenäisiin päätöksiin ja olemaan oma itsensä.

Härkä ja skorpioni

Härkä on ahkera ja luotettava, mutta saattaa jäädä kiinni turvallisuuden tarpeeseen, jolloin kaikki uusi saattaa tuntua uhkalta. Skorpionin energia liittyy uusiutumiseen. Härkä voi ymmärtää tätä kautta, että joskus on mentävä kohti tuntematonta.

Skorpionin voi olla vaikea nauttia pienistä asioista kaivatessaan jatkuvaa muutosta. Härkä voi opettaa skorpionin nauttimaan hetkestä ja arvostamaan pysyvyyttä.

Kaksonen ja jousimies

Kaksonen on utelias sosiaalinen taituri. Usein häntä kiinnostaa kaikki ja samalla ei mikään. Energia saattaa näin muuttua pinnalliseksi ja levottomaksi.

Jousimies voi näyttää kaksoselle, mitä omistautuminen omalle totuudelle saattaa saada aikaan. Filosofisen jousimiehen hyveisiin kuuluu positiivisuus ja laaja perspektiivi. Kaksonen muistuttaa jousimiestä uteliaan mielen tärkeydestä. Se estää jousimiestä muuttumasta liian fanaattiseksi mielipiteissään.

Rapu ja kauris

Rapu tunnetaan herkkyydestä ja intuitiivisuudesta. Hän on luontainen hoivaaja. Jos tunnemaailma dominoi rapua, voi hän jäädä vellomaan menneessä ja jopa uhriutua. Rapu voi oppia kauriilta, miten tunteet on välillä hyvä laittaa sivuun, jotta pääsee eteenpäin.

Kauriilta löytyy maalaisjärkeä, todellisuudentajua ja peräänantamattomuutta. Kauris voi oppia ravulta, että kaikkea ei tarvitse kantaa itse ja että herkkyys on suuri rikkaus.

Leijona ja vesimies

Leijona on sydämellinen ja luova johtohahmo. Mutta jos itsetunto ei ole terveellä pohjalla, leijonasta voi tulla jatkuvaa ihailua kaipaava egosentrikko. Vesimies, oman tiensä kulkija, voi osoittaa leijonalle, kuinka vapauttavaa on olla riippumaton muiden mielipiteistä. Vesimies opettaa leijonaa nostamaan katseen oman navan ympäriltä kohti maailmaa ja tekemään muille hyvää.

Analyyttisen ja älyllisen vesimiehen voi olla vaikea päästää muita lähelleen. Leijona voi osoittaa hänelle, kuinka palkitsevaa on näyttää tunteitaan ja päästää muut sydämeensä.

Neitsyt ja kalat

Neitsyt on käytännöllinen ja älykäs. Tarkkanäköisyytensä vuoksi hän saattaa jäädä kiinni yksityiskohtiin, mikä voi lietsoa itsekriittisyyttä. Siinä missä neitsyt pitää järjestyksestä, kalat viihtyy mieluummin kaaoksessa. Unelmoivana taivaanrannan maalarina tunnettu kalat voi opettaa neitsyelle myötätuntoa ja anteeksiantoa niin itseä kuin muita kohtaan.

Neitsyt voi puolestaan näyttää kaloille, miten kaaos saadaan järjestykseen ja kuinka todellisuudentaju helpottaa arkea.

Milja Haltsonen

on ammattiastrologi, kulttuurituottaja ja yrittäjä. Hän on astrologiaan, meditointiin ja rentoutukseen sekä hyvinvointitapahtumiin keskittyvän Henkisen kasvun Kajon toinen perustaja. Hän kirjoittaa Voi hyvin -lehteen Planeetat-sarjaa, jossa tutustutaan näihin taivaankappaleisiin hieman lähemmin.

Milja Haltsonen hymyilee, katsoo kameraan pensaan edessä
Milja Haltsonen. Kuva: Oona Hänninen

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi