Terve.fi

Penisrenkaat

Penisrenkaat

Penisrengas puristaa peniksessä olevia verisuonia, joka pienentää palaavaa verenkiertoa, jonka vuoksi erektio kestää pidempään.
Teksti Toimitus
Mainos

Peniksen koko on yksilökysymys. Lepo- tai perustilassa se voi vaihdella parista sentistä pariinkymmeneen senttiin. Lisäksi sen koko vaihtelee iän, seksuaalisen kiihottuneisuuden ja myös lämpötilan mukaan. Toisaalta pienikokoisemmat penikset suurenevat erektiossa enemmän kuin suurikokoiset. Hyvin pienet ja hyvin suuret penikset ovat harvinaisia.

Miehen peniksen erektio syntyy, kun sukupuolinen kiihottuminen saa aikaan sukupuolielinten alueen verenkierron voimistumisen. Peniksen kolmen paisuvaiskudoksen valtimoissa lepotilassa oleva supistustila laukeaa, ja valtimot täyttyvät verellä. Laskimot painuvat paisuvaiskudosta vasten ja sulkeutuvat estäen veren ulosvirtauksen.

Penisrenkaan avulla puristetaan peniksen verisuonia kokoon, ja siten vähennetään peniksestä palaavaa verenkiertoa, jolloin erektio voi olla kovempi ja kestää pitempään. Penisrenkaiden valikoima on laaja. Niitä on saatavana monista eri materiaaleista valmistettuina. Tavallisimpia ovat silikoni, kumi, muovi, teräs ja nahka. Säädettäviä penisrenkaita on saatavana erilaisin säätömekanismein kuten neppareilla, soljilla ja lukittavalla napilla.

Penisrengasta voi käyttää joko peniksen juuressa tai sen voi asettaa se kivesten taakse. Penisrenkaisiin tutustuminen kannattaa aloittaa turvallisesta säädettävästä tai lukittavasta renkaasta, koska sopivankokoisen renkaan hankkiminen ensimmäisellä kerralla saattaa muutoin olla hankalaa.

Paras tapa löytää oikea koko on asettaa säädettävä rengas puolijäykkään penikseen “istuvaksi.” Peniksen jäykistyessä renkaan puristus on sopiva, riippuen tietysti jokaisen henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Näin pystyy myös määrittämään itselleen sopivan penisrenkaan koon (halkaisijan), jos haluaa hankkia ei-säädettävän mallin. Mitattaessa peniksen ympärysmittaa voi tulokseksi tulla esim. 14 cm. Tämä luku sitten jaetaan piillä: 14 : 3,14 = 4,46 cm. Peniksen halkaisija on siis 4,46 cm, jonka luvun perusteella löytyy optimaalisesti “istuva” penisrengas. Mittana voi käyttää myös perinteistä ns. työntömittaa.

Amerikasta on kantautunut ajatus penisrenkaan käytöstä kondomin paikallaan pitämisessä. Tämä “condom holder” toimii ikään kuin holkkina, joka estäisi kondomin poisrullautumisen kesken yhdynnän, erityisesti silloin, kun kondomin koko ei ole käyttäjälleen ideaali.

Lähde: Suuri Seksivälineopas – Sin city

Julkaistu: 20.9.2007