Kauneus

Parhaat ruokavaliot kasvojen kauneuteen

Ruokavalio ei vaikuta vain vyötäröön, vaan myös kasvot hyötyvät terveellisestä ruokavaliosta.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
25.6.2015

Health.com luettelee tunnetuimpia ruokavalioita, joista on sellaisenaan ja  hieman varioimalla hyötyä kasvojen kauneuteen.

1. Välimeren ruokavalio 

Välimeren ruokavalio sisältää paljon kalaa, oliiviöljyä, sitrushedelmiä ja salaatteja. Ne sisältävät paljon terveellisiä omega-3-rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka suojaavat ihosoluja auringonvalolta.

2. Kasvisruokavalio 

Kasvissyöjät syövät usein tavallista enemmän tuoreita ja kokojyvästä valmistettuja tuotteita. Kasviksissa on hurjasti vitamiineja ja antioksidantteja, mutta vähän rasvaa, jonka vuoksi kasvisruokiin on hyvä lisätä vaikkapa oliivi- ja rypsiöljyjä.

3. Atkins tai karppaus 

Vaihtoehtoja ja nimiä on monia, mutta kaikissa on sama päämäärä: paljon proteiinia, vähän hiilihydraatteja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että leipää kannattaisi korvata pelkällä pekonilla. Syö paljon salaattia ja kalaa, jolloin saat myös omega-3-rasvahappoja ja antioksidantteja.

4. Vähärasvainen 

Tyydyttyneiden rasvojen vähentäminen on hyväksi serityisesti sydämelle ja vyötärölle, mutta myös kasvoille. Käytä terveellisiä rasvoja, kuten oliivi- tai rypsiöljyä, jotta kasvojen ihosolut vahvistuvat.

5. Raakaruoka 

Raakaruoan ystävät uskovat, että ruoan kokkaaminen tuhoaa ruoasta tärkeitä entsyymejä. Vastaavasti ruoan raakana syöminen (hedelmät, kasvikset, jyvät, pavut) edesauttaa ruokavalion kannattajien mielestä laihtumista ja ruoansulatuksen parantamista.

Lähde: Health.com

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi