Voi hyvin

Paola Suhonen ei erottele työtä, taidetta ja vapaa-aikaa: "Pelkästään vaatteita tekemällä olisin kyllästynyt jo ajat sitten"

Paola Suhonen ei erottele työtä, taidetta ja vapaa-aikaa: "Pelkästään vaatteita tekemällä olisin kyllästynyt jo ajat sitten"
Paola Suhonen uskoo, että olemme tässä maailmassa vain läpikulkumatkalla. Hän tahtoo seikkailla mutta pelkää, että aika loppuu kesken.
Julkaistu 20.8.2018

Rakastan eläimiä. Olen Animalian ikuisuusjäsen, ja eläinten oikeudet ovat olleet minulle tärkeitä lapsesta lähtien. Animal Rights-mallistoni ilmestyi viime vuoden alussa. Orjuus lopetettiin, naiset saivat äänioikeuden eikä seksuaalivähemmistöjä enää syrjitä kuten ennen. Uskon, että eläimetkin saavat vielä kunnon oikeudet.

Paras ystäväni oli monta vuotta koirani Affe. Reissasimme yhdessä ympäri maailmaa. En ajatellut sitä koirana vaan persoonana. Vaikka olen joutunut luopumaan siitä tässä ulottuvuudessa, Affe kulkee mukanani aina. Jos kotona syttyisi tulipalo, pelastaisin ensimmäisenä Affen uurnan. Se ei ole korvattavissa.

Rakkaus on elämäni tärkein asia, kaikki taiteeni kumpuaa siitä. Olen yltiöromantikko enkä tee sydämen asioissa kompromisseja. Rakkaani on oltava sielunkumppani, selväjärkinen hullu.

Inspiroidun elämästä. En ole koskaan erotellut työtä, taidetta ja vapaa-aikaa. Olen loputtoman utelias kokeilemaan eri materiaaleja ja kanavia luovuudelle. Jos olisin tehnyt vain vaatteita 20 vuotta, olisin varmaan kyllästynyt jo ajat sitten.

Rakastan Afrikkaa. Ajoin Suomesta Saharan halki Maliin.

Lempiasioitani on roadtrippailu. Se on ainoa matkustamisen muoto, jossa voin itse päättää, minne menen. Olen oman aikani herra. Lapsuudessani pakkasimme perheen autoon oranssit teltat ja lähdimme reissuun. Olin 12-vuotias, kun kiersin ensimmäistä kertaa Suomea ilman vanhempiani. Sen jälkeen olen reissannut muun muassa kuusi viikkoa Alaskassa ja ajanut Suomesta Saharan halki Maliin.

- Uskon ikuisuuteen. Tämä maailma on osa paljon suurempaa kokonaisuutta, ja olemme täällä vain läpikulkumatkalla: tulossa jostain ja menossa jonnekin. Elämään pitää löytää kumppani, joka uskoo samoin, Paola Suhonen pohtii.

Rakastan Afrikkaa. Se on mystinen maanosa, yhtä aikaa pelottava ja kiehtova. Olen Suomen World Visionin lähettiläs ja kävin siksi Keniassa tutustumassa synnytyssairaalaprojektiin. 2015 työskentelin kuukauden eteläafrikkalaisella villieläinten pelastusasemalla. Siellä hoidettiin leijonia ja sarvikuonoja.

Unelmoin perheestä ja pitkästä, terveestä elämästä.

Lempiruokaani ovat peruna ja avokado. Minulla on ollut vegaanikausia, mutta syön joskus maitotuotteita. Tykkään tulisista mauista: thaimaalainen, intialainen ja kiinalainen keittiö sekä Välimeren alueen kasvisruoat ovat suosikkejani. Afrikassa minulla oli vähän nälkä, sillä se on niin lihapainotteinen maa. Söin siellä viimeksi kaksi kuukautta riisiä, sipulia ja tomaattia.

Unelmoin perheestä ja musiikin tekemisestä sekä pitkästä, terveestä elämästä. Pelkään, että aika loppuu kesken enkä ehdi seikkailla tarpeeksi.

Vintage on tärkeää pukeutumisessani. Käytän paljon leninkejä ja hameita, ja ylläni on usein omaa tuotantoani. Tyylissäni on ripaus boheemia hippiä, hieman rokkisärmää ja 60- ja 70-luvun vaikutteita.

Paola Suhonen on vuonna 1974 syntynyt helsinkiläinen muotisuunnittelija, taitelija ja elokuvaohjaaja. Nuorena hän voitti lumilautailun Suomen mestaruuden. Paola on perustanut yhdessä siskonsa Pirjon kanssa Ivana Helsinki-brändin. Ivana Helsingin tuotteisiin ja tapahtumiin voit tutustua osoitteessa: ivanahelsinki.com

Kommentoi »