Terve.fi

Orgasmin voi saada pelkästä yhdynnästä

Orgasmin voi saada pelkästä yhdynnästä
Vuosikymmenien ajan on ajateltu, että nainen saavuttaa orgasmin vain, mikäli hänen klitoriksensa saa stimulointia. Uusimpien tutkimusten mukaan kliimaksin voi saavuttaa kuitenkin myös pelkällä yhdynnällä. Näyttää myös siltä, että klitoriksen ja vaginan kautta saavutetut orgasmit eroavat merkittävästi toisistaan.
Julkaistu 11.4.2012

 

Uutta tietoa naisen erogeenisistä alueista

Tutun klitoris- ja vaginaorgasmin lisäksi naisen kehosta löytyy myös useita muita erogeenisesti herkkiä ”vyöhykkeitä” joiden stimulointi pelkästään ajatuksen voimalla voi saada aikaan orgasmin.

Myös paljon puhuttaneen g-pisteen rooli on uusimpien tutkimusten myötä selkiytymässä – kyseiset pisteet voivat nimittäin jopa kaksinkertaistaa naisen kipukynnyksen ja näin auttaa esimerkiksi synnytyksestä aiheutuvan tuskan kestämisessä.

Pelkästä yhdynnästä johtuva vaginan alueen orgasmi näyttää sitä vastoin olevan terveen kehon merkki sillä kaikin puolin kunnossa olevat naiset saavat sen yllättävän usein.

 

Tiede kiinnostunut orgasmista

Myös tiede on kiinnostunut orgasmin luonteesta. New Jerseyn Rutgersin yliopiston tutkijat pyysivät  ryhmää naisia masturboimaan samalla, kun heidän aivojaan tutkittiin toiminnalliseksi magneettikuvaukseksi (fMRI) kutsutulla kuvantamismenetelmällä.

Rutgersin yliopiston psykologian prosessori Barry Komisaruk kuvaustuloksista ilmeni, että klitoriksen, kohdunkaulan ja vaginan stimulointiin vaikuttavat alueet aivoissa sijaitsevat vierekkäin mutta saattavat myös osittain limittyä keskenään.

- Mikäli vaginan stimulaatio tapahtuisi pelkästään klitorista stimuloimalla, tulisi kyseisten alueiden aktivoida samaa aluetta aivokuoressa. Näin ei kuitenkaan tapahdu, toteaa Komisaruk.

Lähde:

Lue lisää:

Kommentoi »