Opettele jalkojen helppo kotihoito ja saa sileät jalat

Opettele jalkojen helppo kotihoito ja saa sileät jalat
Opettele hoitamaan jalat säännöllisesti, niin vältyt katastrofeilta. Näin vinkeillä pidät jaloistasi huolta helposti.
15.6.2014
  1. Liota. Aloita keräämällä tarvittavat välineet käden ulottuville. Laske vatiin lämmintä vettä. Lisää halutessasi jalkakylpyainetta. Hätätapauksessa voit käyttää sampoota. Liota jalkoja 10 minuuttia. Kuivaa jalat ja varpaanvälit kevyesti pyyhkeellä kylvyn jälkeen.
  2. Raspaa. Kastele raspi kylpyvedessä ja hio kovettumia ja kuivia kohtia hellävaraisesti edestakaisella liikkeellä. Käy läpi kantapäät, päkiät ja varpaat. Huljuta raspia välillä vedessä, jottei siihen tarttuva kuiva iho heikennä raspaustulosta. Huuhtele ja kuivaa jalat.
  3. Leikkaa. Käsittele kynnet kynsileikkurilla tai -saksilla. Varmista viilaamalla, ettei kynsiin jää teräviä reunoja. Älä kuitenkaan pyöristä kynsiä liikaa, etteivät ne ala kasvaa ihon sisään. Poista mahdollinen lika kynsien alta appelsiinipuu­tikun litteällä päällä.
  4. Voitele. Levitä rasvaa koko jalalle mutta älä varpaiden väliin, ettei iho haudu. Jaloille tarkoitettu voide imeytyy paksuun jalkapohjan ihoon parhaiten, mutta vartalovoidekin käy. Jos teet jalkahoidon illalla, sujauta jalat voitelun jälkeen yöksi puuvillasukkiin.

Yleiset periaatteet ja välineet: tehohoida kerran kuussa, voitele joka päivä 

  • Tarvitset pesuvadin, pienen pyyhkeen vadin alle ja toisen jalkojen kuivaamiseen, jalkaraspin, kynsileikkurin- ja viilan, appelsiinipuutikun, jalkavoidetta ja puuvillasukat.
  • Käytä raspia korkeintaan kahdesti kuussa. Liika raspaaminen voi pahentaa kovettumia.
  • On makuasia, käytätkö kovettumien poistoon raspia vai hohkakiveä. Tärkeintä ovat hellävaraiset otteet.
  • Valitse kevyt tai tuhdimpi jalkavoide jalkojesi kunnon mukaan. Kesällä voit kokeilla viilentävää ja talvella lämmittävää voidetta.
  • Talkilla tai jalkapuuterilla voi ehkäistä hiertymiä ja hikoilua. Käytä sitä aamuisin puhtaalle iholle tai tupsuta suoraan sukkiin tai kenkiin. Kokeile myös: Jalkojen ihoa pehmentävää kuorintavoidetta, jota voi käyttää suihkussa tai jalkakylvyn jälkeen.
Kommentoi »