Kauneus

Näyttelijä Maria Ylipään kauneuden salaisuus: Kurinalaiset elämäntavat

Maria Ylipää nukkuu paljon ja kahvittelee vähän. Arkena hän pukeutuu käytännöllisesti.

Teksti Milka Sauvala
Kuvat Elina Simonen
8.4.2015

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää näyttää muotikuvissa niin luontevalta, että hänen voisi uskoa poseeraavan niissä työkseen.

– Eihän mulla ole sellaista vartaloa! Olen 169-senttinen, ja vartaloni on urheilullinen ja naisellinen. Silti kuvauksia on kiva tehdä toisinaan.

Marian kauneus on sitä lajia,  että hän voi pukeutua isänsä vanhaan villapaitaan ja Uffista ostettuun lammasturkkiin ja näyttää silti tähdeltä. Töihin hän kulkee toppavaatteissa kaupungin läpi.

– Arkena suosin käytännöllisiä ja lämpimiä vaatteita, mutta keikoilla tykkään laittautua. Silloin käytän usein Minna Parikan korkokenkiä. Ne ovat kauniit ja mukavat. Lyhyt tukka antaa vapauden pukeutua överimmin esimerkiksi pantterikuosimekkoon.

Viime kuukausina Maria on viettänyt paljon aikaa näyttämöllä Kristina från Duvemåla -musikaalin päätähtenä ja studiossa laulaen runoilija L. Onervan tekstejä helmikuussa ilmestyvälle levylle.

Kun arki on kiireistä, elämäntavat on pakko pitää kurinalaisina. Maria syö hyvin, nukkuu vähintään kahdeksan tuntia yössä ja mielellään myös päiväunet. Lisäksi hän käy pilateksessa kerran viikossa.

– Pilates on melkein kansalaisvelvollisuus! Se pitää syvät tukilihakset kunnossa. Haaveilen myös avantouinnista, joka jäi, kun lapseni syntyi. Se saa endorfiinit laukkaamaan

Aina terveellisen reseptin noudattaminen ei onnistu

– Viime vuosina olen ollut paljon kipeänä. Lepo jää tässä työssä ja pienen lapsen äitinä väkisinkin vähiin.

Maria rentoutuu laittamalla ruokaa. Talvella parasta on haudutettu lammaskaalipata. Maria suunnittelee myös blinikestejä, koska on löytänyt ”täydellisen jauhoseoksen”. Siinä on tattaria, ruista, ohraa ja vehnää.

Kahvia näyttelijä juo vain silloin tällöin ja alkoholia esityskaudella hyvin harvoin. Molemmat kuivattavat äänihuulia ja tekevät äänen käheäksi.

Ihonhoidosta Marian ei sen sijaan tarvitse stressata.

– Olen varmaan saanut hyvät geenit. En ole koskaan hoitanut ihoani mitenkään erityisesti. Tärkeintä on puhdistaa roolimeikit iltaisin huolellisesti.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi