Etsitkö apua närästykseen? Kokeile näitä uusia vinkkejä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sabora Pharma
Etsitkö apua närästykseen? Kokeile näitä uusia vinkkejä
Rintalastan takana polttelee ja suuhun nousee karvasta nestettä? Joskus ruoka-aineiden välttely ja tutut lääkkeet eivät riitä. Kokeile hoitaa ruokatorven refluksitautia uudella tavalla.
Julkaistu 29.8.2019

Tuntuuko rintalastan takana polttelua ja suuhun nousee karvasta nestettä? Närästys on hyvin yleinen vaiva, joka tuntuu tai pahenee usein ruokailun jälkeen tai öisin. Siitä kärsii viikoittain jopa joka kymmenes ihminen. Mikäli siis närästys vaivaa sinua esimerkiksi ylensyönnin jälkeen, et todellakaan ole ainoa.

Jos närästys toistuu säännöllisesti, esimerkiksi viikoittain tai päivittäin, kyseessä on yleensä refluksitauti. Silloin myös äänesi voi käheytyä ja ärsyttävä yskä vaivata.

Refluksitauti voi haitata elämänlaatua, kun jatkuvasti närästää. Lievä ja silloin tällöin toistuva närästys ei ole vaarallista. Toistuva närästys saattaa kuitenkin tehdä tuhojaan ruokatorvessa ja syövyttää sen limakalvon rikki. Se lisää riskiä sairastua ruokatorvisyöpään.

Vaivasta ei tarvitse jäädä kärsimään, sillä voit helpottaa sitä monin tavoin.

Mistä ruokatorven refluksitauti johtuu?

Refluksitauti johtuu siitä, että mahalaukun hapanta sisältöä pääsee virtaamaan ruokatorveen. Mahalaukun ja ruokatorven rakenne on erilainen: mahalaukku sietää hapanta sisältöä, ruokatorvi ei. Kun ruokatorveen päätyy happoa, se polttelee sen limakalvoa. Se tuntuu närästyksenä.

Jos happo kulkee äänihuuliin ja hengitysteihin saakka, se voi käheyttää äänen ja yskittää.

Syyllinen ongelman takana on ruokatorven ja mahalaukun välissä sijaitseva sulkijalihas. Se on yleensä supussa, mutta avautuu nieltäessä. Joskus sulkijalihas on liian väljä ja silloin ruoka pääsee nousemaan mahalaukun happojen kera takaisin ruokatorveen.

Sulkijalihaksen väljyys voi johtua geeneistä: toisilla se vain on väljempi kuin toisilla. Se voi kuitenkin myös löystyä ylipainon ja raskauden seurauksena. Raskaus voi siis aiheuttaa refluksitaudin ja se voi jäädä jäljelle raskauden jälkeen.

Mikäli refluksitauti johtuu ylipainosta, paras hoitokeino on laihdutus. Jos olet valmiiksi hoikka, et valitettavasti pääse refluksitaudista eroon omin voimin. Oireisiin löytyy kuitenkin apua.

Miten närästystä voi vähentää?

Jotkin ruoka-aineet saattavat pahentaa närästystä. Jos rintalastasi takana polttelee usein, kiinnitä huomiota ruokavalioosi.

Rasvainen ruoka ja suklaa pahentavat närästysoireita. Tulinen ruoka, tupakointi, kahvi ja alkoholi voivat ärsyttää jo valmiiksi kärsinyttä ruokatorvea entisestään. Ylensyöminenkin lisää närästystä, joten yritä pitää ruoka-annokset kohtuullisina.

Stressi lisää mahahapon eritystä ja saattaa pahentaa närästystä. Jos ruokatorven sisältöä nousee suuhun nukkuessasi, kokeile korottaa sängynpäätyä.

Refluksitautia hoidetaan perinteisesti närästyslääkkeillä. Joskus väljä sulkijalihas voidaan korjata leikkauksella.

Närästystä voi hoitaa uudella tavalla

Perinteiset närästyslääkkeet vähentävät hapon eritystä mahassa. Aina ne eivät kuitenkaan riitä tai sovi. Uudenlainen ZIVEREL® ei vähennä hapon eritystä, vaan suojaa ruokatorven limakalvoa.

ZIVEREL voi lievittää refluksitaudin oireita jo puolessa tunnissa. Suun kautta nautittava liuos maistuu viinirypäleelle.

ZIVEREL on hyaluronihapon ja kondroitiinisulfaatin yhdistelmätuote. Yhdessä ne suojaavat ruokatorven limakalvoa ja edistävät ruokatorven limakalvovaurioiden parantumista.

Limakalvolle hyvin kiinnittyvän ainesosan, poloksameeri 407:n, ansiosta ZIVEREL mahdollistaa hyaluronihapon ja kondroitiinisulfaatin pysymisen ruokatorven seinämässä. Näin se suojaa osaltaan vatsan erittämän suolahapon ja pepsiinin vaikutuksia vastaan.

Kondroitiinisulfaatilla on myös ruokatorven limakalvojen paranemisprosessia edistävä vaikutus.

ZIVERELiä voi käyttää yhdessä hapon eritystä vähentävän lääkkeen kanssa.

ZIVEREL® on uudenlainen apu närästykseen

  • Ruokatorven limakalvoa korjaava ja närästysoireita helpottava lääkinnällinen laite.
  • Ota yksi annospussi jokaisen aterian jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa tai terveydenhuollon ammattilaisen ohjeiden mukaan. Käytä kuitenkin enintään neljä pussia päivässä.
  • Pakkaus sisältää 20 kappaletta 10 millilitran annospussia. Saatavilla apteekista ilman reseptiä. Tutustu pakkausselosteeseen.
  • Lue lisää ZIVEREListä.
Kommentoi »