Kauneus

Näin valitset huulipunan, joka korostaa parhaita puoliasi

Kun olet ostamassa uutta huulipunaa, kokeile punaa rohkeasti suoraan huulille ja ota valokuva. Nyt pitää revitellä rohkeasti.

Teksti Hanna Pesonen
Kuvat Mika Haaranen
23.4.2013

Millainen sävy? 

Juuri nyt lähes kaikki mahdolliset huulipunasävyt ovat muodissa. Keskity olennaiseen: mikä väri sopii parhaiten sinulle.Väriä valitessa ei kannata nynnyillä vaan revitellä.

Tärkeintä on, että väri miellyttää omaa silmää. Turhat säännöt voi unohtaa. Kun huulipunaa käyttää säännöllisesti, oppii pian tunnistamaan, millaiset sävyt saavat omat kasvot hehkumaan ja millaiset  eivät.

Tiedä kuitenkin, että sinertävät punat eli kylmät kirkkaanpunaiset, pinkit ja liilat saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta. Ne myös neutraloivat ihon punakkuutta. Hyvä uutinen punakkuuteen taipuvaisille suomalaisnaisille.

Kellertävät punat eli lämpimät punaiset ja oranssit imartelevat keltasävyistä, pisamaista ja päivettynyttä ihoa. Toisaalta ne korostavat hampaiden keltaisuutta ja voivat saada ihon näyttämään vanhemmalta.

Kun olet kaupassa valitsemassa huulipunaa, kokeile sitä huulille äläkä kämmenselkään. Kun olet punannut huulet, ota kasvoistasi valokuva kännykkäkameralla. Valokuvasta on helpompi arvioida sävyn sopivuutta kuin peilistä.

Kiiltävä vai himmeä? 

Juuri nyt himmeäpintaiset eli mattapunat ovat trendikkäimpiä. Ne vaativat alleen hyväkuntoiset huulet, koska himmeä puna paljastaa kuivuuden ja rypyt. Himmeä koostumus korostaa myös ihon sävyä. Mitä heleämpi iho, sitä paremmalta mattapuna näyttää.

Aikuiselle naiselle hillitysti kiiltävä puna on armollisempi kuin matta. Ripaus kiiltoa tai helmiäistä antaa huulille terveen eli tasaisen näköisen pinnan. Glit­termäinen kiilto taas on omiaan nuorille naisille.

Rajaus vai ei? 

On tilanteita, joissa huulet kannattaa rajata ennen punausta, oli se muodissa tai ei.

Kun haluat takuulla siistin huulimeikin, tartu kynään. Jos täsmälleen punan väristä rajauskynää ei ole saatavilla, väritön versio on varmempi valinta. Rajojen ei kuulu erottua punasta.

Mitä enemmän ikää, sitä kipeämmin ra­jauskynää tarvitsee. Iän myötä huulten pigmentti haalistuu, jolloin huuliraja tuntuu katoavan. Jo hentoinenkin rajaus topakoittaa huulimeikkiä.

Kun kaipaat lisätäyteläisyyttä, pyöristä ylähuulen rajaa vain aavistus eli piirrä hieman yli. Puolet kynän kärjen paksuudesta riittää.

Jos huulipuna ei pysy aisoissa rajauksesta huolimatta, kokeile kuivempaa ja mattapintaisempaa koostumusta. Mattapuna voi kuivattaa huulia, jolloin tippa hoitavaa huulikiiltoa huulten keskiosassa auttaa.

Kannattaako pohjustaa? 

Kyllä, jos huulipuna karkaa juonteisiin tai kuluu pois nopeasti. Huulipunan pohjustaja kiinnittää värin ja hoitaa sekä tasoittaa huulten pintaa myös ilman punaa.

Meikkausvinkki: Jos värität vain huulet, huolittele iho ja kulmat.

Huulipuna ainoana meikkinä näyttää parhaalta hyväkuntoisella iholla. Älä anna ihon pikku virheiden kilpailla huomiosta punan kanssa vaan tasoita sävy. Käytä BB- tai CC-voidetta tai meikkivoidetta ja peiteväriä. Harjaa kulmakarvat ja puuteroi kevyesti korkeintaan helpoiten kiiltelevät otsa, nenä ja leuka.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi