Hajuvedet ihotyypin mukaan

Hajuvedet ihotyypin mukaan
Hajuvedet voivat saada pään pyörälle paitsi lukuisista ympärillä leijuvista tuoksupilvistä, myös monista eri vaihtoehdoista johtuen. Näin löydät täydellisen hajuveden.
Julkaistu 25.6.2015

Tuoksuasiantuntija Anette Green kertoi Prevention-lehdelle, millä vinkeillä täydellisen hajuveden löytäminen onnistuu.

Tiedä mitä hajuvedeltäsi haluat 

Säästä nenääsi ja mieti jo ennen ostoksille lähtemistä millaista tuoksua etsit. Arkituoksua etsivälle Green suosittelee sitruspohjaista tuoksua. Juhlaan sen sijaan sopivat kukkaiset tai puiset tuoksuvivahteet.

Opettele hieman ranskaa 

Pullojen kyljessä olevat tekstit kertovat tuoksun vahvuudesta. Parfyymi kestää tuoksuista pisimpään. Myös eau de toilette ja eau de parfym ovat Greenin mukaan melko kestäviä. Eau de colognen eli kölninveden tuoksu ei kestä koko päivää, vaan se sopii pikemminkin pikaiseen virkistäytymiseen.

Shoppaile hajuvedet iltapäivällä 

Hajuaistimme on aamulla heikoimmillaan. Green kehottaakin suuntaamaan hajuvesiostoksille iltapäivällä, jolloin hajuaistimme on herkimmillään.

Kiinnitä huomio ihotyyppiisi 

Jos sinulla on rasvainen iho, sopii sinulle paremmin voimakkaat, kuten esimerkiksi huumaavan kukkaiset ja itämaiset hajuvedet. Kevyet tuoksut hukkuvat helposti rasvaisella iholla.

Kuivalla iholla voimakkaat hajuvedet korostuvat entisestään, joten kuivaihoisen on parempi suosia kevyempiä tuoksuja.

Älä testaa hajuvesiä liikaa 

Hajuvesiostoksilla ei kannata innostua testaamaan liian monia tuoksuja samaan aikaan. Green neuvookin testaamaan yhden ostoskerran aikana korkeintaan kolmea eri hajuvettä.

Suhauta yhtä tuoksua molempiin ranteisiin ja halutessasi toista kyynärtaipeisiin. Kotona voit haistella ja vertailla hajuvesiä kaikessa rauhassa ennen ostopäätöksen tekemistä.

Kommentoi »