Näin hoidat ihoasi kesällä – 6 helppoa vinkkiä

Näin hoidat ihoasi kesällä – 6 helppoa vinkkiä
Kaikkihan me haluamme terveen ja hehkuvan ihon kesäksi. On siis hyvä tietää myös se, että suurin osan ennenaikaisen ikääntymisen merkeistä johtuu liiasta auringonottamisesta.
Julkaistu 25.6.2015

Kesällä iho joutuu jatkuvasti alttiiksi vaarallisille UV-säteille, joten ihon suojaaminen korostuu entisestään kesäaikaan.

WebMD kertoo kuusi yksinkertaista vinkkiä kesäihon hoitoon. Näillä neuvoilla saat hehkuvan ihon ja näytät hyvältä.

1. Käytä aurinkovoidetta päivittäin 

Kaikkein paras tapa suojata ja pitää iho hyvännäköisenä läpi kesän on käyttää aurinkovoidetta joka päivä. Paras aurinkovoide on yhdistelmä aurinkosuojaa ja kosteusvoidetta. Ihoa pitää helliä myös terveyttä edistävillä vitamiineilla ja antioksidanteilla, jotta ihosi saa auringolta suojautumisen lisäksi myös pitempi aikaisia hyötyjä.

2. Juo paljon vettä 

Pidä huoli, että juot paljon vettä pitääksesi itsesi nesteytettynä. Syö paljon hedelmiä ja salaattia, jotta ihosi näyttää kimmoisammalta ja ruoansulatuksesi pysyy terveempänä.

3. Puhdista kasvot päivittäin 

Kaikki ihotyypit tulee puhdistaa aamuin ja illoin iholle kertyvistä myrkyistä. Valitse omalle ihollesi hellävarainen puhdistusaine. Etsi AH- ja BH- happoja tai papaijaa sisältäviä tuotteita. Papaijan entsyymit auttavat poistamaan kuolleita ihosoluja ja voimistavat uuden ihon syntymistä.

4. Käytä huulirasvaa 

Käytä kesäisin huulirasvaa, missä on vähintään aurinkokerroin 15. Ilman suojakertoimia olevia huulirasvoja pitäisi välttää, koska niiden aikaan saama kiilto voi lisätä haitallisen UV-säteilyn vaikutusta.

5. Kuori ihoa 

Muista kuoria ihoa kahdesta kolmeen kertaan viikossa poistaaksesi kuollutta ihoa, mikä saattaa tukkia huokosia.

6. Käytä kasvovettä 

Käytä aina kasvovettä heti ihon puhdistuksen jälkeen. Kasvovesi auttaa palauttamaan ihon pH-tasapainon, jolloin iho on vastustuskykyisempi myös ulkoisia bakteerikasvustoja vastaan.

Ihon hoito ihotyypin mukaan 

Jos sinulla on rasvainen iho:

Kanna mukana imupaperia, jolla voit poistaa iholta ylimääräisen rasvan. Käytä tuotteita, jotka sisältävät BHA:ta pitääksesi ihohuokoset puhtaina. Tee mutanaamio kerran viikossa. Käytä kasvojen puhdistamisen jälkeen iltaisin öljytöntä kosteusvoidetta, jotta ihosi pysyy kosteutettuna myös nukkuessasi. Käytä mieluiten alkoholittomia tuotteita, jotta ihosi ei pääse kuivumaan liikaa.

Jos sinulla on kuiva iho:

Muista kosteuttaa ihoa päivittäin, erityisesti heti suihkun jälkeen. Anna kosteusvoiteen vaikuttaa kunnolla, jotta se pääsee imeytymään ihon syvimpiin kerroksiin. Käytä AH- happoa sisältävää puhdistusainetta, mikä auttaa poistamaan kuollutta ihoa, jolloin myös kosteus pääsee syvemmälle helpommin. Käytä iholle hellää kasvovettä, kuten ruusuvettä sekä noin kerran viikossa kosteuttavaa naamiota.

Jos sinulla on normaali iho:

Jos sinulla on normaali iho, olet onnekas! Toki haluat myös pitää ihosi hyvänä jatkossakin. Käytä AH- tai BH- happoja sisältäviä puhdistusaineita ja puhdista kasvot kaksi kertaa päivässä. Käytä kesäisin kevyempää kosteusvoidetta kuin talvisin. Näin ihohuokosesi eivät tukkeudu.

Lähde: WebMD

Kommentoi »